Eretitel voor Fried Dobbelstein bij afscheid in Mheer 

Eretitel voor Fried Dobbelstein bij afscheid in Mheer 

Fried Dobbelstein is bij zijn afscheid als dirigent van de koninklijke harmonie Sint Cecilia uit Mheer benoemd tot eredirigent.

Het 36e nieuwjaarsconcert stond zondag in het teken van het afscheid. Tijdens het zeer druk bezochte concert werd Dobbelstein, in het bijzijn van o.a. familieleden, collega’s, relaties en de hele St. Cecilia-familie, benoemd tot eredirigent van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia. Deze eer is nooit eerder in de lange geschiedenis van de vereniging aan iemand verleend.

Voorzitter Bert Senden prees zijn muzikale kwaliteiten, feliciteerde hem uit naam van allen en overhandigde hem de bijbehorende speld en oorkonde. Oudste lid Adolf Willems bood hem het verenigingscadeau aan, zijnde een aquarel met Fried in directiepose (zie foto). Voor echtgenote Mirjan Dobbelstein-Jacobs was er een fraaie ruiker bloemen uit waardering en sympathie!

Tijdens het concert sprak erevoorzitter Jef Jacobs de laudatio uit. Hierin blikte hij terug op de vele highligts, die in die 30 jaar muzikaal leiderschap van en door “enne Mhaerder jong” samen met het harmonie-orkest gerealiseerd waren. Hij prees scheidend dirigent Fried Dobbelstein voor de wijze waarop hij met ongekende passie, bezieling en tomeloze inzet de Harmonie van Mheer, uitkomend in de 1e divisie, van een middelmatig orkest heeft laten uitgroeien tot een orkest dat tot de top van Nederland gerekend mag worden. Ga maar na: van de 7 concoursdeelnames sinds 1991 was er 6 keer op rij lof der jury. In 2000 werd het FKM-landskampioensschap behaald, getuige de oranjewimpel aan de drapeau.

Tevens werd aan het begin van dit concert de opvolger van Fried Dobbelstein voorgesteld. In de uitverkochte harmoniezaal werd de 35-jarige Bart Deckers uit Boukoul door de voorzitter welkom geheten. Bart is een oud-student HaFaBra-directie van Fried Dobbelstein aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede en hij timmert al een aantal jaren aan de muzikale weg. Hij neemt per direct het stokje van zijn vroegere leermeester over. Uiteraard werd hem veel succes toegewenst in zijn nieuwe functie.

De organisatie van het 36e Nieuwjaarsconcert mag terugkijken op een zeer geslaagde activiteit. Naast het eigen harmonie-orkest o.l.v. Fried Dobbelstein en de drumband o.l.v. Patrick de Bie, verleenden de volgende gasten hun medewerking: Jos Dobbelstein saxofoon, Imke Heitzer zang, Fenna Ograjensek zang en Léon van Wijk accordeon.
Het concert was al weken van te voren uitverkocht en de bezoekers, die een entreekaartje wisten te bemachtigen, genoten met volle teugen van dit memorabele concert met dirigent Fried in de hoofdrrol.

Het eerste concert met de nieuwe dirigent vindt plaats op zondag 26 mei in de Mheerder harmoniezaal, samen met gastvereniging Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide en begint om 19.00 uur.

Tekst: Aanlevering Sint Cecilia Mheer.

Foto: Gert Lammer Fotografie.

Gepubliceerd: 14 JAN 2019 - 19:23