Erik Janssen vertrekt bij de Koninklijke Harmoniekapel Delft

Erik Janssen vertrekt bij de Koninklijke Harmoniekapel Delft

Vanwege zijn terugkeer bij Brassband Schoonhoven neemt Erik Janssen na zeven jaar afscheid van de Koninklijke Harmoniekapel Delft.

De KHD zegt in een persbericht terug te kijken op een mooie en muzikale tijd gevuld met talloze hoogtepunten. We bedanken Erik voor al zijn muzikaliteit en vriendschap en wensen hem veel succes bij Brassband Schoonhoven.vriendschap en wensen hem veel succes bij Brassband Schoonhoven.

Hoogtepunten
Erik noemt zijn tijd bij de KHD zelf een ‘prachtig tijdperk’. En dat was het! In zeven jaar tijd hebben we samen ontzettend veel beleefd. Hoogtepunten in onze samenwerking waren onder andere The Queen Symphony in 2016, voor een volle aula van de TU Delft, een spectaculaire tournee door de Baltische staten in 2018 en het bijzondere theaterconcert in samenwerking met de Wëreldbänd (SLÄPSTICK) in 2019. Erik kreeg de KHD in topvorm voor het bondsconcours in 2019, waar we een sfeervolle uitvoering neergezet hebben van het speciaal voor ons orkest gecomponeerde Lux Futura van Kevin Houben. Een overzicht van alle mooie muzikale momenten is te vinden op de website van Koninklijke Harmoniekapel Delft (harmoniedelft.nl).

Erik Janssen als dirigent
Erik was zonder twijfel een een uitstekende artistiek leider van het orkest. Hij is in staat om op een ontspannen, motiverende manier zoveel mogelijk uit een orkest te halen en weet het orkest als een écht team tot een muzikaal hoogtepunt te brengen. Dat past goed bij onze vereniging. Maar Erik was ook echt onderdeel van onze club. Vaak bleef hij tot laat na de repetitie mee borrelen. Erik stond ook altijd open voor onze gekke ideeën en concerten die verre van ‘standaard’ waren.

Erik zegt zelf over zijn vertrek: “Ik realiseer me dat ik wegga bij een prachtige, gezellige, supergezonde vereniging met een fantastische bezetting. Ik zal iedereen echt gaan missen.”

Wil je Erik nog een keer in actie zien bij de KHD? Dan moet je snel zijn! Erik blijft nog tot de zomervakantie bij ons dirigeren. Eerst is er nog de theatershow Donderslag bij Heldere Hemel op zaterdag 25 juni, een prijswinnende samenwerking met het muzikale cabaretduo Maartje en Kine en Cultuurhuis Delft. In het weekend van 15 tot 18 juli sluiten we samen feestelijk af met een concertreis naar Bergen op Zoom.

Foto: Mark van den Bos

Gepubliceerd: 21 JUN 2022 - 08:07
Laatste update: 23 JUN 2022 - 18:49