Erik van de Kolk: “Rijnmond is weer een stabiele band”

Erik van de Kolk: “Rijnmond is weer een stabiele band”

“Brassband Rijnmond heeft de afgelopen jaren te maken gehad met wisselingen in de bezetting. Ik heb geprobeerd om daar weer een stabiele factor in te krijgen. Nu dat gelukt is, is het zowel voor de band als voor mij een goed moment voor iets anders.”

Dat zegt dirigent Erik van de Kolk over zijn afscheid bij Brassband Rijnmond.

Band en dirigent maakten gisteren bekend na tien jaar uit elkaar te gaan. Van de Kolk startte in 2009 als dirigent bij Brassband Rijnmond. Hoogtepunten waren het behalen van de titel op de Dutch Open Championchips in 2015 en 2016 en op de French Open in Amboise in 2014. Daarnaast was er het bijzondere optreden met Micheline van Hautem (Brel & Brass) en het duo-concert met brassband Hauts-de-France. Van de Kolk: “Ik heb op mijn 24ste de kans gekregen om deze topband te mogen leiden. In die periode heb ik veel geleerd. Daar ben ik de band ook erg dankbaar voor. Het is nu tijd voor iets anders. Wat dat voor mij is, weet ik op dit moment niet. Dat besluit staat ook totaal los van eventuele andere toekomstplannen. Ik wacht gewoon af wat er op mijn pad komt.”

Het is de bedoeling dat Van de Kolk het seizoen bij Brassband Rijnmond gewoon afmaakt. Een en ander is afhankelijk van het verloop van het proces rond zijn opvolging. Na de zomer presenteert Brassband Rijnmond zich met een nieuwe dirigent.

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

Gepubliceerd: 07 MAA 2019 - 14:20
Laatste update: 07 MAA 2019 - 19:43