Erik van de Kolk na tien jaar weg bij Brassband Rijnmond

Erik van de Kolk na tien jaar weg bij Brassband Rijnmond

Na bijna tien jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen dirigent Erik van de Kolk en Brassband Rijnmond. De band betreurt maar respecteert de keuze van zijn maestro en benadrukt dat beide in goede harmonie uit elkaar gaan. Dat meldt de band op zijn website.

Erik van de Kolk startte in 2009 als dirigent bij Brassband Rijnmond. Hoogtepunten waren het behalen van de titel op de Dutch Open Championchips in 2015 en 2016 en op de French Open in Amboise in 2014. Daarnaast was er het bijzondere optreden met Micheline van Hautem (Brel & Brass) en het duo-concert met brassband Hauts-de-France.

“Met zijn vakmanschap, enthousiasme en betrokkenheid heeft hij een enorme bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de band en aan het speelplezier van de muzikanten”, aldus de verklaring van de band. “De band is trots op de internationale carrière die zijn dirigent inmiddels heeft opgebouwd. Van het winnen van de dirigentenwedstrijd op de EBK, tot gastdirecties in Noorwegen en Frankrijk en zijn aanstelling bij de zuiderburen van de Noordlimburgse Brassband.”

Dirigent en band gaan zich focussen op de komende concerten. Parallel daaraan start de band een traject om een opvolger voor Erik te vinden.

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

Gepubliceerd: 07 MAA 2019 - 08:12
Laatste update: 07 MAA 2019 - 12:02