Erik Vloeimans: “Muziek gaat woorden voorbij”

Erik Vloeimans: “Muziek gaat woorden voorbij”

“Muziek gaat woorden voorbij. Spreek muziek met je hart.” Die boodschap gaf de (jarige) trompettist Erik Vloeimans vanmiddag mee aan de deelnemers aan de Dag van de Toekomstmuziek in Veghel.

Ongeveer honderd vertegenwoordigers van verenigingen en organisaties en docenten en muzikanten woonden vanmiddag in Veghel de eerste editie van de Dag van de Toekomstmuziek bij.

De Brabantse Bond van Muziekverenigingen, het Prinses Christina Concours en CHV Academy Circle of Talent presenteerden een programma met workshops en inleidingen waarin jeugd en jongeren de rode draad vormden. De (jarige) trompettist Erik Vloeimans sprak bij de opening een keynote uit waarin hij uitlegde wat muziek maken voor hem betekent.

Ook waren er verschillende muzikale activiteiten. Jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar) streden tijdens de finale van het Prinses Christina Concours, Zuid 1 om en plekje in de landelijk semifinale van deze prestigieuze muziekwedstrijd voor jonge solisten. De Nationale Jeugd Blaaskapel liet horen dat de traditionele Volkstümliche blaasmuziek in de Böhmische, Egerländer, Mährische en Oberkräiner stijl ook jongeren aanspreekt. Op dit moment sluit het Brabants Jeugd Project Orkest (BJPO) de Dag van de Toekomstmuziek af met de uitvoering van de symfonische suite El Olimpo de los Dioses (Gods of Olympus) van Oscar Navarro.

Op de foto: Erik Vloeimans tijdens zijn keynotespeech op de Dag van de Toekomstmuziek.

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

Gepubliceerd: 24 MAA 2019 - 19:27