Ernst Hutter & Die Egerländer naar Kerkrade

Ernst Hutter & Die Egerländer naar Kerkrade

Ernst Hutter & Die Egerländer Muzikanten staan zaterdag 7 maart (20.30 uur) op het podium van de Rodahal in Kerkrade. Het optreden in Limburg maakt deel uit van de tournee Musikantenstolz.

KAARTEN EN INFORMATIE: KLIK HIER.

"Het is alweer 20 jaar geleden dat onze vroegere leider Ernst Mosch met ons op een afscheidstournee ging," herinnert Ernst Hutter zich in een interview in het voorjaar van 2018. Naast weemoed mengt zich ook een beetje trots in de stem van de orkestleider; Muzikantentrots. Want van de huidige bezetting van Ernst Hutter & Die Egerländer Musikanten – das Original waren er toen al een tiental solisten bij.

Veel stukken van de afscheidstournee zijn tot op de dag van vandaag vast onderdeel van de concerten gebleven. Een hoogtepunt van het programma is voor Ernst Hutter de polka Musikantenstolz, waarnaar de tournee genoemd is. Musikantenstolz is één van de belangrijkste composities”, vertelt de orkestleider van de Egerländer. “Ernst Mosch had deze ook in het repertoire bij zijn afscheidstournee.” De arrangeur Frank Pleyer, een uit Falkenau afkomstige jeugdvriend van Ernst Mosch, arrangeerde tot zijn dood exclusief voor Ernst Hütter & Die Egerländer Musikanten, wat getuigt van zijn nauwe vriendschap met het ensemble.

Ook daarop is Ernst Hutter trots, want de huidige Egerländer componisten, arrangeurs en tekstschrijvers als Nick Loris, Eddi Wehrle, Hans Kaszner, Helmut Kassner, Pit Jenal, Katharina Praher en Ernst Hutter zelf, zetten het succesvolle werk van de vorige generatie ook in het geluid en de stijl van de nieuwe stukken voort. ”We zijn trots op onze grote orkestgeschiedenis, de speciale spirit van de band, en bovenal, dat we het grandioze werk van Ernst Mosch ook in onze tijd mogen voortzetten”, zegt Ernst Hutter en hij denkt daarbij aan de meer dan 800 concerten, die Ernst Hutter & Die Egerländer Musikanten – Das Original na de dood van Ernst Mosch gespeeld hebben. In het bijzonder aan het gastoptreden in de wereldberoemde Carnegie Hall in New York. En natuurlijk aan het concert in Egerland. Hutter: “De eerste keer in onze orkestgeschiedenis gaven de Egerländer muzikanten in 2011 een concert in Eger, het hedendaagse Cheb.”

KAARTEN: KLIK HIER. 

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

Gepubliceerd: 05 FEB 2020 - 09:34
Laatste update: 06 FEB 2020 - 11:37