Europees kampioenschap voor harmonieorkesten (ECWO) weer uitgesteld

Europees kampioenschap voor harmonieorkesten (ECWO) weer uitgesteld

Het European Championship for Wind Orchestra Association (ECWO) en de lokale organisator Confèdèration Musicale de France (CMF) hebben besloten om het Europees Kampioenschap voor Harmonieorkesten, dat in mei in Amiens (Frankrijk) gehouden zou worden, opnieuw uit te stellen. Het evenement staat nu gepland voor 6 en 7 mei 2023.

De organisatie heeft dit besluit genomen na overleg met de orkesten. “De situatie is te onzeker en we kunnen niet doorgaan met plannen en later een annulering riskeren”, zegt voorzitter Berit Handegard. “Er zijn signalen dat de sociale afstand voor musici nog lang zal aanhouden in Frankrijk. En hoe dichter we bij het evenement komen, hoe moeilijker het wordt om vliegtickets, hotelreserveringen en andere reisarrangementen terug te krijgen.”

Het is nu voor de derde keer dat de Europese titelstrijd wordt afgelast. Namens Nederland is Koninklijke Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand geselecteerd om aan deze wedstrijd deel te nemen.

Aanvankelijk was Danse Satanique van Alexandre Kosmicki aangewezen als verplicht werk. Als het evenement volgend jaar doorgaat zal er een nieuw verplicht werk worden gekozen.

Gepubliceerd: 27 JAN 2022 - 19:09