Euterpe Emmen werkt aan show over oude dierentuin

Euterpe Emmen werkt aan show over oude dierentuin

Harmonie Euterpe Emmen zet komend voorjaar een muzikale show rond het vroegere Noorder Dierenpark in Emmen op de planken. Een crowdfundingcampagne leverde voldoende geld op om aan de Emmmer componist Henri Gerrits opdracht te verlenen de muziek te schrijven. Met deze bijzondere muzikale show wil harmonie Euterpe het verhaal van de Oude Dierentuin van Emmen vertellen en een ode brengen aan Aleid Rensen die samen met man Jaap vanaf 1969 eigenaar was van het park.

Het enthousiaste team van Zoo Mooi! zet zich in om herinneringen aan de Oude Dierentuin te koesteren. Eind mei 2019 staat het ambitieuze doel op de agenda: een muzikale Ode aan Aleid Rensen. Voor deze show is speciale muziek nodig. Hiervoor is een crowdfunding actie opgestart die nu positief is afgesloten.

Bijzondere show
Aleid Rensen en haar man Jaap waren vanaf 1969 eigenaar van het park en begonnen aan de wederopbouw van de Dierentuin. Een heldere visie op dierenwelzijn en educatie en een gedreven persoonlijkheid zorgde er voor dat de dierentuin uitgroeide tot een landelijk begrip. Het succes van het park bereikte uiteindelijk de grenzen van het park, wat in het centrum niet meer kon doorgroeien. Tegenwoordig klinkt het getrompetter van de jonge olifanten alleen nog in de gedachten van de Emmenaren.

Rensenpark
Op 23, 24 en 25 mei 2019 speelt Euterpe de muziekproductie Zoo Mooi! live in de Oude Dierentuin. Precies op de locatie waar vroeger de nijlpaarden gracieus door het water bewogen, tegenover de plek waar de stekelvarkens liepen en de flamingo’s sierlijk in het water stonden alsof de bezoeker in Florida op vakantie was. Op deze plek komt een podium voor het orkest en een tribune voor 800 man publiek. Drie avonden aaneen krijgt het publiek de kans om samen met de muzikanten het verhaal van de Oude Dierentuin te herbeleven.

Informatie: www.zoo-mooi.nl

Foto: Wiebe Veenstra.

Gepubliceerd: 12 NOV 2018 - 10:19
Laatste update: 12 NOV 2018 - 10:36