Excelsior met Ernst Daniël Smit op Volksfeest

Het orkest van Muziekvereniging Excelsior, onder leiding van Gerben Grooten, had dit jaar een bijzonder en feestelijk programma samengesteld om het Volksfeest van Winterswijk op grandioze wijze te openen. Hoogtepunt van de avond was het optreden van Ernst Daniël Smid (hij was de verrassingsartiest) met nummers van Ramses Shaffy en Amigo’s Para Siempre. Daarnaast stond er klassiek, opera, pop, rock, rap en internationale filmmuziek op het programma.

Foto: Jan Tenbergen Fotografie/Aanlevering Excelsior

Met de beste meezingers en medewerking van speciale gasten barstte het Volksfeest los tijdens “Corso in Concert’’. Het orkest werd aangevuld met een compleet combo van gitaar, basgitaar, toetsen, drums en backing vocals.

Speciaal verrassingsoptreden Het 75- koppig harmonieorkest trapte af met een licht klassiek programma. Mooie ouvertures en herkenbare melodieën klonken meteen bekend in de oren. Zo speelde het orkest een speciaal gearrangeerde medley van de allerbekendste operaklassiekers met onder andere de Triomfmars uit Aïda en het Slavenkoor uit Nabucco. Eén van de hoogtepunten uit het concert bestond uit een geheim gastoptreden. Wie wilde weten wie dit was, moest naar de grote tent op de Markt komen.

Flashback naar de ‘80 In het tweede deel bracht het orkest swingende pop- en rocknummers ten gehore. Zo bracht zangeres Mieke Slaats-Frumau een eerbetoon aan de recent overleden ‘Queen of Rock ‘n’ Roll’ Tina Turner. Naast medewerking van diverse zangartiesten, werd de muziek ook omlijst met spectaculaire rap door medewerking van de Winterswijkse rapper Jesse Klein Entink. Zanger Dinant Duenk zong onder andere het legendarische ‘Child in Time’ van Deep Purple en kroop in de huid van ‘The King’ Elvis Presley voor het nummer ‘Suspicious Minds’.

Meezingen in de grootste karaokebar van de Achterhoek In de finale van het concert opende Excelsior op de Markt in Winterswijk de grootste karaokebar van de Achterhoek. In die karaokebar kreeg het publiek de kans om te zingen onder begeleiding van het volledige harmonieorkest door middel van de songteksten die op grote schermen werden weergegeven. Er werden absolute klassiekers ten gehore gebracht: denk aan ABBA, Meatloaf en The Stones. Het publiek zong deze muzikale juweeltjes allemaal zo mee! Maar zoals beloofd voor ieder wat wils, want ook Nederlandstalige krakers van Guus Meeuwis en Hazes werden gespeeld en mochten luidkeels worden meegezongen. Zoals het hoort in een échte karaoke bar werden de beste zangers uit het publiek beloond met een spectaculaire verrassing. De presentatie van deze avond was in de vertrouwde handen van Jeroen Brittijn. Corso in Concert was een gezamenlijke productie van Vereeniging Volksfeest en Muziekvereniging Excelsior.

Op de foto: Mieke Slaats en Ernst Daniël Smit tijdens het concert van muziekvereniging Excelsior op et Volksfeest in Winterswijk. 

Gepubliceerd: 04 SEP 2023 - 14:55