Excelsior Twello vier dagen naar Tirol

Excelsior Twello vier dagen naar Tirol

Volgende week, woensdagavond 29 mei, vertrekt muziekvereniging Excelsior uit Twello voor een vierdaagse trip naar Oostenrijk, Kirchberg in Tirol om precies te zijn.

De muzikanten van de Twellose fanfare zijn al bijna een jaar bezig met de voorbereidingen van deze bijzondere trip. Een buitenlandse reis stond al enkele jaren op het wensenlijstje. Toen een van de leden vorig jaar in Kirchberg op vakantie was en daar informatie kreeg over een internationaal muziekfestival werd de wens langzamerhand werkelijkheid. Een speciale Oostenrijk commissie werd in het leven geroepen om de contacten met Oostenrijk te onderhouden en de organisatie van deze reis op zich te nemen.

Musikkapellentreffen
Excelsior zal deelnemen aan het 6. Int. Musikkapellentreffen in Kirchberg Tirol. Naast Excelsior zullen er nog acht andere orkesten uit Duitsland en Oostenrijk optredens verzorgen tijdens het Hemelvaartweekend. De muzikanten van Excelsior werden 3 weken terug verrast met de vraag vanuit Oostenrijk om het openingsconcert te verzorgen op donderdagavond 30 mei. Een grotere eer kun je volgens de Oostenrijkcommissie niet krijgen vanuit de organisatie aldaar. De Twellose muzikanten zullen drie keer een optreden verzorgen in Kirchberg. Naast muziek maken is er ook tijd om de omgeving te gaan bekijken en te genieten van de prachtige bergen.

Programma
Op het programma staan prettig in het gehoor liggende muziek van een flink aantal Nederlandse componisten onder andere Queens Park Melody van Jacob de Haan en Soldaat van Oranje van Koos Mark mochten niet ontbreken. De veertig muzikanten van Excelsior die meegaan zullen hun uiterste best doen om de Nederlandse fanfaremuziek en de gemeente Voorst te vertegenwoordigen. Naast de muzikanten zullen ook twintig supporters meereizen naar Kirchberg.

Facebook en Instagram
Wilt u op de hoogte blijven van de Oostenrijkreis van Excelsior, dan kunt u hen volgen via Facebook en Instagram: Excelsior Twello

Tekst en foto: aanlvering Excelsior Twello. 

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 24 MEI 2019 - 08:21
Laatste update: 24 MEI 2019 - 08:24