Fanfare Meterik repeteert met jazzspecialist Jasper Staps

Fanfare Meterik repeteert met jazzspecialist Jasper Staps

Muziekvereniging Concordia Meterik houdt op donderdag 14 en 21 december twee openbare repetities. De vereniging speelt tijdens haar nieuwjaarsconcert bigbandmuziek en laat daarom jazzspecialist Jasper Staps komen om twee repetities te geven. Liefhebbers van jazz of dirigenten (in opleiding) zijn welkom om inspiratie op te doen.

Het is een bijzondere uitstap voor de vereniging, die de afgelopen jaren meermaals hoge ogen gooide tijdens de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Voor het
nieuwjaarsconcert gooit de vereniging het over een andere boeg en brengt ze een programma gericht op jazz-en popmuziek. Omdat de vereniging (net als vele fanfares) doorgaans alleen klassieke-en concertmuziek speelt heeft ze de hulp ingeschakeld van een specialist.

Jasper Staps
Als saxofonist heeft Jasper Staps bijna alle Nederlandse artiesten al begeleid en op internationaal gebied speelde hij met o.a. jazz grootheden Lee Konitz, Michael Brecker, Jim McNeely en Dave Liebman. Hij schreef voor bijna alle Nederlandse artiesten zoals Trijntje Oosterhuis, Guus Meeuwis, Gerard Joling en Wende Snijders. Orkesten als het Orkest
Koninklijke Luchtmacht, Marinierskapel der Koninklijke Marine, het Gelders Fanfare Orkest en vele anderen spelen veelvuldig zijn arrangementen. Staps is naast een breed musicus een inspirator die op het gebied van lichte muziek vele orkesten, dirigenten en musici zeer praktische tools geeft hoe om te gaan met lichte muziek. Op dit gebied is hij een autoriteit in Nederland.

Nieuwjaarsconcert
De openbare repetities zijn bij te wonen in MFC De Meulewiek in Meterik en vinden plaats op 14 en 21 december van 20.00 tot 22.15 uur. Het eindresultaat is te horen tijdens het nieuwjaarsconcert op zaterdag 6 januari om 19.30 uur op dezelfde locatie. Aan het concert zullen verder Meriko Vocaal en Slagwerkensemble Concordia ook deelnemen.

Foto©️: Richard Brocken

Gepubliceerd: 04 DEC 2023 - 13:16
Laatste update: 04 DEC 2023 - 15:01