Fanfare Repertoire Festival van start

Fanfare Repertoire Festival van start

In Akoesticum in Ede is het eerste Fanfare Repertoire Festival van start gegaan. Componisten, dirigenten en andere belangstellenden buigen zich over de vraag ‘hoe kunnen we de fanfare beter voor het voetlicht halen?

 

De dag begon met een presentatie van fanfarecoach Thijs Hazeleger over de ontwikkeling die het 119-jarige Zuilens Fanfare Corps de afgelopen tien jaar heeft doorgemaakt om te komen tot een Fanfare 2.0.

Op dit moment is een reading session bezig. Het Open Fanfare Orkest presenteert delen uit diverse fanfarewerken die worden toegelicht door de aanwezige componisten.

Doel van het festival is om de fanfare als typisch Nederlands-Belgisch stukje cultureel erfgoed meer uitstraling te geven. Vandaag en morgen staan lezingen, reading sessions, meet & greet composer dinner, een forum en diverse concerten op het programma. Ook vindt de uitreiking van de BUMA Blaasmuziek Awards uitgereikt aan Jacob de Haan en Oscar Navarro. Concerten zijn er van het Open Fanfare Orkest, Achterhoeks Fanfare Orkest, Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, fanfare en Sint Caecilia-Schimmert.

Meer informatie: in de KNMO Klankwijzer Nieuwskrant die via www.klankwijzer.nl gedownload kan worden.

Gepubliceerd: 15 DEC 2018 - 10:59
Laatste update: 15 DEC 2018 - 11:10