Fanfareweekend live op Klankwijzer.tv

Fanfareweekend live op Klankwijzer.tv

De Fanfare Repertoire- en Netwerkdagen zijn komend weekeinde in een gevarieerd online programma live te volgen op Klankwijzer.tv. De stichting Centrum Repertoire Ontwikkeling Nederland (CRON) verzorgt vrijdag 27 en zaterdag 28 november, samen met de Bond voor Orkestdirigenten (BvOI) en Musidesk als partners, vanuit Studio Musidesk Deventer een onlineversie van het jaarlijkse congres.

Het programma biedt reportages over gerenommeerde componisten, gesprekken met dirigenten uit de blaasmuziekwereld en podcasts. Op vrijdagochtend krijgen de componisten Hardy Mertens en Bert Appermont tussen 10.00 en 11.00 uur in het programma De Klassieken op Radio 4 de Buma Awards uitgereikt.

In de middag schuiven tussen 14.00 en 16.00 uur diverse gasten aan bij presentatrice Marlies Claasen in Studio Musidesk Deventer. Johan Jansen (voorzitter KNMO-doelgroep Blaasmuziek) en Peter Kleine Schaars (dirigent, arrangeur) praten onder meer over nieuwe digitaal opgenomen werken en de inzet van stichting CRON. Bart van Meijl (voorzitter KNMO) en Wout Ligterink (manager Rijnbrink Cultuur) gaan in op de corona-problematiek en de gevolgen hiervan voor muziekverenigingen. Welk effect heeft corona op de sector?

Dirigenten
Zaterdag wordt het programma tussen 10.30 en 12.30 uur vervolgd met een gesprek met diverse dirigenten. Jan Bosveld en Maarten van der Kolk bespreken de inzet van jonge solisten. Hoe ziet de toekomst eruit? Chris Derikx en Andries de Haan nemen de luisteraars mee in een seminar over de fanfare in de 21e eeuw. Diverse werken en componisten, die iets in beweging hebben gebracht in de ontwikkeling van de fanfare, komen aan bod. Daaropvolgend gaan Björn Bus en Roel van Raaij onder meer in op de fanfare als immaterieel erfgoed. Welke rol speelt traditie in organisaties en verenigingen? Radiomaker Ab Nieuwdorp sluit het weekend op Radio 4 af met de kick-off van de podcastserie Blaasmuziek in de media.

Beurs
Bij de start van de livestream op vrijdag 27 november wordt er ook een tweedaagse digitale beurs gelanceerd. Een platform voor uitgevers, muziekbedrijven, organisaties en belangstellenden. Een omgeving met presentaties van nieuwe composities en producten, speciale aanbiedingen en een live chat voor vragen en informatie.

KLIK HIER om in te loggen op Klankwijzer.tv

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 26 NOV 2020 - 08:18
Laatste update: 26 NOV 2020 - 18:55