FASO-speeldag ook voor KNMO-blazers

FASO-speeldag ook voor KNMO-blazers

De Federatie van Amateur Symfonie- en Strijkorkesten (FASO) houdt zaterdag 7 september in Bussum voor de achtste keer een speeldag. Ook leden van KNMO-verenigingen kunnen meedoen.

Doel van de speeldag is om weinig gespeelde stukken (al of niet uit de FASO-bibliotheek) in te studeren en nieuwe muziekvrienden te ontmoeten.
Op het programma staan deze keer Faust-ouverture van Emilie Mayer (1880) en delen uit Peasant Suite van Bela Bartok. Bezetting: dubbel hout, twee hoorns, twee trompetten, pauken en strijkers.
De speeldag staat weer onder leiding van Albert van Eeghen en duurt van 10.30-16.30 uur, met om 16.00 uur een openbare presentatie en natuurlijk een borrel na!

Albert van Eeghen (1962) begon op vierjarige leeftijd viool te spelen. Zijn jeugd bracht hij grotendeels door in Ethiopië en Kenya. Albert behaalde in 1993 zijn staatsexamen viool bij Janos Konrad en studeerde daarnaast orkestdirectie bij Joop van Zon. Hij is ook werkzaam geweest als freelance violist tot het dirigeren hem volledig in beslag nam. Als vaste dirigent is hij verbonden aan een aantal FASO-lidorkesten.

Als locatie is opnieuw gekozen voor de Doopsgezinde kerk, Wladimirlaan 10, 1404 BB Bussum. Deze kerk ligt vlakbij het NS-station Naarden-Bussum.
Meedoen kost 25 euro voor FASO- en KNMO-leden en 35 euro voor niet-leden, inclusief koffie/thee, broodjes en een aantal consumpties.

Inschrijving graag zo snel mogelijk, via het inschrijfformulier op de FASO-website:
https://www.faso.eu/nl/inschrijfformulier-faso-speeldag  

Plaatsing gaat in volgorde van binnenkomst, maximaal 40 orkestleden. De muziek wordt je na de betaling toegestuurd.

Voor aanvullende informatie mailen naar speeldag@faso.eu 

Gepubliceerd: 29 MAA 2024 - 16:59