Feest bij UNI Katwijk met zeven geslaagden

Feest bij UNI Katwijk met zeven geslaagden

Ook dit jaar werd door de ZHBM (Zuid Hollandse Bond voor Muziekverenigingen) het muziekexamen georganiseerd. Nadat eerder dit jaar elf leerlingen geslaagd waren voor het theoriegedeelte, gingen er zaterdag 19 juni zeven leerlingen op voor het praktijkexamen.

De ochtend begon al vroeg. Om 9.00 uur meldde zich de eerste leerlingen van muziekverenigingen uit de omgeving in de Julianakerk te Sassenheim; de locatie waar de ZHBM het examen organiseerde. Zo ook de leerlingen van Chr. Muziekvereniging UNI. Iedere muzikant kreeg een ruimte toegewezen, waar hij of zij rustig kon inspelen en zich voor kan bereiden. Een examen duurt ongeveer 20-30 minuten en wordt afgenomen in het bijzijn van zowel een externe examinator als de docent. Er werd deze ochtend door UNI Katwijk een schitterend resultaat behaalt: alle leerlingen zijn geslaagd!

In de loop van de middag verzamelden enthousiaste ouders en blije leerlingen zich in het clubgebouw van UNI Katwijk: Wessel Minnee (C), Sabine en Joëlle Imthorn (B), Ariea Kuijt, Tess Verburg, Elin de Zwart en Helene Guijt (A) ontvingen uit handen van voorzitter Henk Sierat het bijbehorende diploma voor het behalen van het praktijkexamen. Adriëtte Guijt (A), Henriëtte Barnhoorn (A), Esther van der Bent (A) en Eva de Mol (B) ontvingen hun theoriecertificaat en zullen zich de komende maanden voorbereiden op het praktijkexamen.

Na afloop werd er nog gezellig met elkaar nagesproken en ook de leerlingen genoten van de felicitaties en het behalen van hun diploma.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 22 JUN 2021 - 13:25