Fest der Blasmusik formeert ad hoc kapel voor slotconcert

Fest der Blasmusik formeert ad hoc kapel voor slotconcert

Zaterdag 29 oktober 2022 wordt in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk het 7 7. Fest der Blasmusik georganiseerd onder het motto: Blasmusik in die Welt. Nieuw dit jaar is dat voor het afsluitend concert in de Theaterzaal een ad hoc kapel wordt geformeerd. Om een evenwichte bezetting te krijgen, benadert de organiserende KNMO Commissie Blaaskapellen noord/oost muzikanten van blaaskapellen uit het noorden, midden en oosten van het land om in deze gelegenheidskapel mee te spelen.

Andre van Huizen is bereid gevonden om deze blaaskapel in de Böhmische samenstelling te formeren en te leiden. In gezamenlijk overleg worden er vier repetities gepland op de zondagochtend. De kapel treedt op onder de naam Fest de Blasmusik Kapel en verzorgt met als motto Blasmusik in die Welt een optreden van twee uur met zowel bekend als nieuw Böhmisch repertoire.

Voorafgaand aan het optreden van de gelegenheidskapel treedt in de Foyer van het Theater om 18.00 uur de Oberkräinerkapel Horst Hermann und die Neue Oberkräiner op. De organisatie hoopt met deze nieuwe opzet voor het avondprogramma het festival een impuls te geven die muzikanten zal stimuleren positief te reageren op deelname aan de nieuwe kapel en zo de kapellen nog beter te betrekken bij het succes van het festival.

Deze maand gaan ook de uitnodigingen aan blaaskapellen in Nederland en Duitsland de deur uit om zich voor het festival in te schrijven. Maximaal 25 kapellen kunnen op zaterdag 29 oktober in De Meenthe in Steenwijk optreden. Het succes van het 6. Fest der Blasmusik op 13 november vorig jaar met 20 blaaskapellen uit heel Nederland en de afsluiting door Ernst Hutter und Die Egerländer Musikanten is voor de organisatie - Rabo Theater De Meenthe en de KNMO Commissie Blaaskapellen - aanleiding om ook dit jaar weer een festival op touw te zetten.

Foto: Beeld van een eerdere editie van het Fest der Blasmusik in Steenwijk. 

Gepubliceerd: 03 APR 2022 - 11:51
Laatste update: 03 APR 2022 - 11:54