Flinke verjonging van juryteam

Flinke verjonging van juryteam

De gemiddelde leeftijd van de lijst van juryleden is met ruim tien jaar verjongd. Als volgend jaar de lijst met nieuwe juryleden van kracht wordt is de gemiddelde leeftijd nog geen 55 jaar. Het huidige juryteam is gemiddeld 65-plus.

De KNMO maakte vanmorgen in Tilburg de nieuwe jurylijst voor de concertwedstrijden voor harmonieën, fanfares en brassbands bekend.

Op de lijst staan 28 namen waaronder twaalf nieuwelingen. Dat zijn: Erik Janssen, Matty Cilissen, Björn Bus, Frans-Aert Burggraef, Anno Appelo, Frenk Rouschop, Martien Maas, Raf De Keninck, Jacques Claessens, Jos Zegers, Anne van den Berg en Jos Simons.

De huidige juryleden Gert Buitenhuis, Jan Cober, Pierre Kuijpers, Pieter Jansen, Bauke Schut, Jean Steutelings, Jean Segers en Kees Schoonenbeek hebben aangegeven de weg vrij te willen maken voor een nieuwe generatie. Ze hebben vanwege hun leeftijd hun functie beschikbaar gesteld. Luuk Tuinstra zal nog één jaar beschikbaar blijven om de nieuwe juryleden mee in te werken.

Van de huidige juryleden blijven Dick Bolt, Tijmen Botma, Fried Dobbelstein, Rob Goorhuis, Jacob de Haan, Jan de Haan, Maurice Hamers, Jouke Hoekstra, Durk Lautenbach, Danny Oosterman, Hennie Ramaekers, Alex Schillings, Jacob Slagter, Arnold Span, Arie Stolk en Jan Van der Roost ook in de toekomst beschikbaar.

Op de foto: De selectiecommissie met v.l.n.r. Johan Jansen, Jan van den Eijnden, Alex Schillings en Erik Kobes, maakte vanmorgen de namen van de nieuwe juryleden bekend.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.
Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox.
Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 18 MEI 2019 - 11:31
Laatste update: 21 MEI 2019 - 18:49