Fontys stoomt je klaar voor het werkveld

Fontys stoomt je klaar voor het werkveld

Wist je dat Fontys Academy of Music and Performing Arts (AMPA) en Fontys Academie voor Muziekeducatie (AME) volledig zijn vernieuwd? In Tilburg word je als musicus echt klaargestoomd voor het werkveld. Niet alleen om er op aan te sluiten, maar vooral ook om het te vernieuwen!

AMPA is een innovatieve conservatorium opleiding waar je wordt opgeleid tot topmusicus. We leggen niet alleen de nadruk op technische beheersing van je instrument en stem, maar vooral ook op de ontwikkeling van je performance kwaliteiten. Het AMPA programma is gebaseerd op 6 key skills: ensemblespel, zelfmanagement, ondernemerschap, artistiek onderzoek, interdiscipline en internationalisering. Op deze manier word je uitgedaagd om jezelf volledig te ontwikkelen, niet alleen als musicus maar vooral als creatief muziekkunstenaar. Je ontwikkelt echt een eigen identiteit, zeker ook doordat je veel ruimte hebt om je eigen programma samen te stellen. We willen dat je vanuit je eigen artistieke ontwikkeling een bijdrage kan leveren aan het vernieuwen van het muzikale en artistieke werkveld. Last but not least, staan we bekend om onze zeer goede sfeer en persoonlijke begeleiding van studenten bij het zoeken, ontwerpen en volgen van hun eigen studietraject!

Inspirator
Bij AME ontwikkel je jezelf als muzikaal-educatief inspirator. Het vertrekpunt is jouw eigen geluid als muzikant. Jouw artistieke ontwikkeling, experimenteren, integratie en persoonlijk leiderschap staan bij ons centraal. Bij alle opdrachten die je maakt, zal het werkveld intensief betrokken zijn. We hebben dan ook een volledig nieuwe onderwijsmethodiek ontwikkeld, waarin je leert vanuit concrete beroepsuitdagingen. Je wordt in de volle breedte opgeleid, maar krijgt ook de kans om je te profileren in een richting waar je hart sneller van gaat kloppen.

Stijlen
Je leert bij AME om je muzikaal uit te drukken in diverse stijlen en op verschillende instrumenten (artistieke ontwikkeling). Ook ontwikkel je vaardigheden waarmee jij met net zoveel zelfvertrouwen voor een groep staat als op een podium (persoonlijk leiderschap). Vanuit je eigen visie ontwerp jij je eigen materiaal (experimenteren). Jij weet straks hoe je een inspirerende muzikale leerervaring creëert voor allerlei (groepen) mensen (leergemeenschap).

Wil je van je fascinatie voor muziek je beroep maken, bezoek dan onze websites en meld je aan voor een auditie. Onze missie is erop gericht om je na je opleiding aan het werk te krijgen in het mooiste beroep dat er bestaat: musicus! We staan helemaal klaar voor je!

AMPA
Tel: 08850-77744
Website: www.fontys.edu/AMPA
Facebook: www.facebook.com/AMPATilburg
Instragram: www.instagram.com/fontys.ampa

AME
Tel: 08850-77744
Website: www.fontys.nl/muziekeducatie
Facebook: www.facebook.com/academievoormuziekeducatie

Tekst en foto: Aanlevering Fontys.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com

Gepubliceerd: 22 OKT 2020 - 17:09
Laatste update: 30 OKT 2020 - 15:07