Freestyle mars- en showfestival in Elburg

Freestyle mars- en showfestival in Elburg

Zaterdag 15 juni 2019 organiseert de Muziekbond Gelderland/Flevoland (MBGF) weer het mars- en showfestival Freestyle in Elburg. Deelnemers strijden om de MBGF-Cup.

Het freestylefestival spreekt (zo blijkt uit reacties van de voorgaande edities) de deelnemende verenigingen zeer aan. De korpsen zijn geheel vrij in de keuze van het repertoire en vrij in hetgeen ze willen showen. Deelnemers zijn niet gebonden aan een reglement. Uiteraard zal de vakkundige jury bij haar beoordeling wel rekening houden met de klasse waarin het korps uitkomt.

Het festival, dat dit jaar gehouden wordt op het sportveld van het Nuborgh College aan de Lange Wijden in Elburg, omvat twee disciplines. De korpsen kunnen uitkomen op het onderdeel mars of show. Het korps met het hoogste aantal punten is winnaar van de MBGF-Cup, ongeacht in welke klasse de vereniging uitkomt. Het behaalde resultaat geeft geen recht op deelname aan een eventueel Nederlands Kampioenschap van de KNMO, tenzij dit een Open Nederlands Kampioenschap betreft.

Het defilé door de oude historische binnenstad van het pittoreske stadje Elburg is een niet meer weg te denken onderdeel van dit festival. Naast de MBGF-Cup (wisselbeker) zijn er ook dit keer weer fraaie prijzen te winnen zoals de tamboermaîtreprijs en de aanmoedigingsprijs.

De prima festivalaccommodatie en de ruime en gratis parkeergelegenheid rond het festivalterrein zijn des te meer een reden om ook eens deel te nemen aan dit mars- en showfestival

Het inschrijfformulier is HIER te downloaden.
Voor vragen kunt u zich richten tot Piet Wouterse (concourssecretaris.smp@mbgf.nl) of Patrice van Schie (smp@mbgf.nl). 

Gepubliceerd: 15 JAN 2019 - 09:07
Laatste update: 21 JAN 2019 - 09:16