Fried Dobbelstein weg bij O&U Beek en Donk 

Fried Dobbelstein weg bij O&U Beek en Donk 

Dirigent Fried Dobbelstein en de Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning (O&U) uit Beek en Donk gaan met ingang van 1 januari 2020 uit elkaar. De reden voor het vertrek is een verschil van mening over de invulling van het dirigentschap. Zowel de scheidend dirigent als voorzitter Pierre Heesakkers van O&U bevestigt dit aan Klankwijzer. 

Dobbelstein is ruim tien jaar dirigent geweest in Beek en Donk. Hij leidde het orkest drie keer naar een eerste prijs met lof der jury. Vorig jaar nog behaalde Oefening & Uitspanning tijdens het concertconcours van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen onder leiding van Dobbelstein 92,50 punten in de eerste divisie.

Het Brabantse harmonieorkest heeft de Limburgse dirigent Harry Vorselen bereid gevonden om tot aan de zomervakantie het dirigentschap waar te nemen. In de tussentijd gaat de vereniging zich beraden over de wijze invulling van het dirigentschap.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 23 DEC 2019 - 14:44
Laatste update: 23 DEC 2019 - 15:16