Friese bond zet 'aanjager' in

Friese bond zet 'aanjager' in

De Organisatie voor Muziekverenigingen in Fryslân (OMF) heeft Jan-Willem van Kruyssen benoemd tot 'aanjager'. Hij gaat met verenigingen en besturen aan de slag om de amateurmuzieksector in Friesland nieuwe impulsen te geven.     

De OMF vindt het belangrijk dat Friesland ook over 10 jaar een van de toonaangevende muziekprovincies in Nederland is. Om te zorgen dat er niet minder maar meer mensen muziek maken is er de afgelopen tijd gezocht naar een aanjager die samen met de verenigingen en de besturen aan de slag gaat met het plan “Van krimp naar groei”. De OMF is dan ook trots om 'aanjager' Jan-Willem van Kruyssen voor te stellen.

Jan-Willem van Kruyssen is een onafhankelijke verbinder die gaat ondersteunen en zorgt voor het delen van kennis. Ook is Jan-Willem muzikant, componist en cultureel ondernemer. Hij heeft ervaring in binnen- en buitenland en door deze ervaring een groot netwerk. Sinds eind 2014 is hij werkzaam voor meerdere projecten van Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofdstad (LF2018). In opdracht van de provincie heeft hij vele processen ondersteund met (internationale) fondsenwerving. “Met name het versterken van bestuurskracht van verenigingen vind ik belangrijk zodat er een blijvende groei en ontwikkeling komt,” aldus Jan-Willem.

Met LF2018 zijn we inmiddels beland in de ReOpening. Een manifestatie van drie weken die verwijst naar de toekomst. Een mooi moment voor de OMF om van start te gaan met de uitvoering van het plan “Van krimp naar groei”, waarvoor de provincie Fryslân onlangs een ondersteuning van 100.000 euro heeft toegekend. Dit OMF-project geeft de verenigingen een stimulans om klaar te zijn voor de toekomst. Kortom: It giet oan!

Gepubliceerd: 10 NOV 2018 - 08:47
Laatste update: 10 NOV 2018 - 09:32