Friese talenten in Europese jeugdbrassband

Friese talenten in Europese jeugdbrassband

De Europese Brass Band Association (EBBA) heeft de namen van de genomineerden voor de Europese Jeugdbrassband 2020 bekend gemaakt. De afvaardiging uit Nederland wordt gevormd door Tijs Dijkstra uit Ingelum, cornettist bij Looft den Heer Beetgumermolen en De Wâldsang Buitenpost, Jelle Koertshuis uit Oudeschoot, bastrombonist bij brassband De Wâldsang Buitenpost en het Frysk Fanfare Orkest en Thomas Sieperda uit Wommels, besbassist bij De Bazuin Oenkerk en Eendracht Maakt Macht Oudega (SWF).

Van zaterdag 25 april tot zondag 3 mei is Palanga (Litouwen) het toneel voor de Europese Brassband Kampioenschappen. Net als voorgaande jaren wordt er ook weer een Europese Jeugd Brassband samengesteld. De jeugdbrassband is een geweldige kans voor talentvolle koperblazers om samen te spelen en samen te ontwikkelen op Europees niveau voor een week. De jeugdbrassband maakt deel uit van de activiteiten rond deze brassband kampioenschappen.

Begin december zijn, onder auspiciën van stichting de Nederlandse Brassband Kampioenschappen, de audities gehouden. Er zijn toen drie toptalenten geselecteerd. Op basis van die gegevens heeft de EBBA afgelopen week aangegeven welke muzikanten, afkomstig uit 16 landen, in Palanga mogen acteren.

Tekst: Aanlevering NBK

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 16 JAN 2020 - 11:52