Frysk Fanfare Orkest werkt aan nieuw project

Frysk Fanfare Orkest werkt aan nieuw project

Het Frysk Fanfare Orkest werkt aan een nieuwe grensverleggend project met als titel Frisia Meets Anglia. Het is een muzikale ontmoeting tussen de Friese en Engelse blaasmuziek. Het project staat geprogrammeerd voor 6 februari 2021 in de Martinikerk in Bolsward en kan ook doorgaan als de anderhalvemeterregel dan nog van kracht is. De coronamaatregel heeft zelfs een innovatief effect op de uitvoering.

Frisia meets Anglia is een actieve samenwerking tussen een Fries orkest, koren uit Bolsward en solisten en componisten uit Friesland en Engeland. Het project is ontstaan uit de deelname van het Frysk Fanfare Orkest (FFO) aan het Canterbury Festival in 2019. Op het programma staan diverse nieuwe werken.

In een van de volgende edities van de digitale uitgave van Klankwijzer meer achtergrondinformatie over dit bijzondere project.

Foto: Tim Strubbings

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 08 JUL 2020 - 13:31