Fulkaan Simmer Akademy reist door de tijd

Fulkaan Simmer Akademy reist door de tijd

Van oude barokmuziek tot minimal music en van blues en jazz tot eigen composities van deelnemers. Fulkaan Simmer Akademy neemt dit jaar de deelnemers van 26 tot en met 30 augustus mee op reis door de tijd.

FOTO: FULKAAN

De Fulkaan Simmer Akademy vindt ieder jaar plaats in de laatste week van de zomervakantie. Jonge zangers, strijkers, blazers, pianisten en slagwerkers van 12 tot 21 jaar oud gaan een week lang met elkaar, vakdocenten en BN’ers aan de slag met techniek en podiumpresentatie. Het sluitstuk is een heuse productie die aan het einde van de week wordt opgevoerd voor familie en vrienden. 

WORKSHOPS
Vijf dagen lang worden er door musici workshops gegeven, zoals componeren, muziek opnemen en editen, een workshop 'muziek als taal' door operazangeres Elizabeth Kooy en een directieworkshop van Anne van den Berg. Daarnaast krijgen de deelnemers in kleine groepen les van een vaste docent en oefenen zij met samenspel. Maar ook in orkestverband gaan ze zich voorbereiden op het afsluitende optreden op het grote podium van Schouwburg De Lawei in Drachten. Deelname staat open voor jongeren vanaf B-niveau.

Praktisch
Fulkaan Simmer Akademy Reis troch de tiid | 26 tot en met 30 augustus | Theater De Lawei Drachten | Opgeven tot 1 juli  | Klik HIER.

 

HOUT- EN KOPERBLAZERSWORKSHOP
Zondag 2 juni kunnen jonge hout- en koperblazers (saxofoon, trompet, klarinet, hoorn, bugel, fagot etc.) van 12 tot 21 jaar samen met Bas Duister en Jesse Faber van het Nederlands Blazers Ensemble op een van de podia op Oranjewoud Festival staan. Verbeter je podiumpresentatie, werk aan je spel en geef samen met de andere deelnemers een mini-concert op het festival. Een toffe ervaring die ook nog eens enorm leerzaam is. Deelname is gratis.

Praktisch
Hout- en koperblazersworkshop met NBE-leden | zondag 2 juni, 11.00 uur | Oranjewoud Festival | Opgave tot 26 mei | Klik HIER.

Foto: Fulkaan Simmer Akademy is voor jongeren van 12 tot 21 jaar.

Wil je jouw concert of activiteit ook zo uitvoering belicht zien op het multimediale platform KNMO Klankwijzer? Informeer naar de mogelijkheden via redactie@klankwijzer.nl

Gepubliceerd: 15 MEI 2024 - 10:39
Laatste update: 21 MEI 2024 - 09:25