Full Size Conducting 2023 met Marinierskapel

Full Size Conducting 2023 met Marinierskapel

De Marinierskapel der Koninklijke Marine is een van de werkorkesten die van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 januari 2023 medewerking verlenen aan het jaarlijks terugkerende HaFaBra-directieproject Full Size Conducting op het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Studenten van de vakopleiding HaFaBra-Directie van het Prins Claus Conservatorium werken tijdens een vierdaags programma met gerenommeerde orkesten, (gast)docenten en solisten. Er worden lezingen, masterclasses en workshops gegeven. Toehoorders zijn van harte welkom.

Leiderschap
Naast de masterclasses door gastdocenten in samenwerking met verschillende orkesten wordt er op vrijdag 27 januari een lezing gegeven over effectief artistiek leiderschap door Martijn C. Veenstra en Elisabeth Hopman van C Major Creative Productions. Aansluitend verzorgen zij een workshop over het creëren van je eigen succesvolle muziekproject. Op dezelfde middag is er het Dirigentencafé met als onderwerp ‘De dirigent van de toekomst’. Cultuurverbinders HaFaBra van Keunstwurk, Miriam Stoffelsma en Wilbert Zwier, gaan tijdens dit Dirigentencafé in gesprek over deze vragen.

De deelnemende projectorkesten zijn Soli Brass Leeuwarden, Marinierskapel der Koninklijke Marine, CMV Oranje Grootegast en het Drents Jeugdorkest.
De directieworkshops staan onder leiding van de (gast)docenten Tijmen Botma en Klaas van der Woude (Prins Claus Conservatorium), Frans-Aert Burghgraef, Anne van den Berg en Jan Werkman. Gastsprekers zijn Martijn C. Veenstra & Elisabeth Hopman (C Major Creative Productions),
Wilbert Zwier & Miriam Stoffelsma (Keunstwurk).

Meer informatie: www.hanze.nl/fullsize2023  
Locatie: Prins Claus Conservatorium, Meeuwerderweg 1, Groningen
Informatie: Loes van Ras, e-mail: l.e.m.van.ras@pl.hanze.nl , tel.: 050 595 49 87.
Actieve deelname is voorbehouden aan studenten van het Prins Claus Conservatorium. Toehoorders zijn van harte welkom.

Foto: De Marinierskapel der Koninklijke Marine werkt mee aan het HaFaBra-directieproject Full Size Conducting op het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Foto: Paul Tolenaar

Gepubliceerd: 12 DEC 2022 - 09:30