Fusie van Hengelose muziekverenigingen

Fusie van Hengelose muziekverenigingen

De Hengelose Orkestvereniging De Eendracht en de Koninklijke Muziekvereniging Excelsior zijn gefuseerd. Nadat de besturen in 2011 gestart zijn met de voorbereidingen en de gesprekken is de fusie nu een feit. De leden hebben zich unaniem achter de fusie geschaard.  

De nieuwe Hengelose Muziekvereniging Eendracht-Excelsior bestaat uit een harmonieorkest, slagwerkgroep Clatch, Concord Pipe Band, Feel the Beat, Je Bent Wie Je Band, Noorkerländerkapel, Werkgroep ‘75 en leerlingen. 

Eendracht en Excelsior waren allebei echte en hechte verenigingen, met dezelfde intentie: fijne muziek maken, in goede harmonie. Echter, de samenstelling van beide harmonieorkesten was van dien aard dat er apart geen volwaardige bezetting van alle instrumenten meer was om goede muziek te kunnen brengen. En dat is toch wat iedere muzikant graag wil. Daarom zijn in eerste instantie beide orkesten een samenwerking aangegaan door gezamenlijk te gaan repeteren. Alle muzikanten kregen er weer zin en waren bijzonder gemotiveerd. Sindsdien is een gezamenlijk orkest niet meer weg te denken. En zijn er al veel mooie concerten gegeven.

Maar niet alleen kwam er een samenwerking binnen het orkest. Ook de leerlingen gingen samen verder. En leden van de diverse onderdelen van beide verenigingen zijn bij elkaar “in de keuken gaan kijken”. Met als gevolg dat er nu door sommige leden in meerdere onderdelen, van wat eerder twee aparte verenigingen waren, wordt meegespeeld.

Muzikaal ging het erg goed en de leden van beide verenigingen konden het goed met elkaar vinden. En dat gaf de besturen het vertrouwen en de motivatie om een officiële fusie voor te bereiden. Wat niet zomaar een snel te lopen race bleek te zijn. Er kwam op juridisch gebied heel wat bij kijken. Daar is de afgelopen jaren door de besturen hard aan gewerkt, met ondersteuning van Notariskantoor Suwijn in de personen van de notarissen heer R. Marres en mevrouw D. Ramlal.

Op meerdere momenten zijn er de afgelopen jaren extra ledenvergaderingen gehouden. De leden hebben positief meegedacht en de besturen unaniem gesteund bij het nemen van de definitieve beslissing om tot fusie over te gaan. Wat door de besturen bijzonder werd gewaardeerd.

De fusievereniging is te bereiken via: info@eendrachtexcelsior.nl
Er is een nieuwe website in ontwikkeling die dezelfde naam krijgt als de huidige tijdelijke site: www.eendrachtexcelsior.nl
Ook is de vereniging te vinden via www.facebook.com/EendrachtExcelsior.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 05 NOV 2019 - 19:59
Laatste update: 05 NOV 2019 - 20:50