Ga je mee op Expeditie Orkest?

Philharmonie zuidnederland en jeugdtheatergezelschap Het Laagland maken een film voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Hiermee ervaren kinderen de magie van muziek én leren ze over instrumenten. Om het project te realiseren is een crowdfundactie gestart.

Misschien is de klank van een symfonieorkest voor jou heel vertrouwd. Misschien ook niet, maar kun je je voorstellen wat kinderen ervaren als ze voor het eerst een grote groep musici live horen spelen. Het koper horen schallen, de diepe tonen van de contrabas in je buik voelen trillen, genieten van het verhaal dat de houtblazers vertellen met prachtige melodieën, verrast worden door de laatste slag op de pauken… Wat een spektakel!

Maar hoe werken die instrumenten nu precies? Hoe zijn ze gemaakt? Hoe klinken ze afzonderlijk? Waar doen de klanken je aan denken, of wat voel je eigenlijk? Om dát uit te zoeken maken philharmonie zuidnederland en Jeugdtheatergezelschap Het Laagland de film Expeditie Orkest, die in het najaar verschijnt. In Expeditie Orkest gaan presentatoren, kind-presentatoren en musici samen op onderzoek uit: hoe werken die instrumenten nu precies en waar doen de klanken je aan denken? Ze ervaren de magie van muziek en ze leren hoe instrumenten nu precies werken. Deze film kan alleen gerealiseerd worden als de crowdfundactie slaagt en het streefbedrag van 15.000 euro wordt bereikt. Op dit moment is nog 25 procent van het streefbedrag nodig.

Film Expeditie Orkest
De philharmonie zuidnederland loopt er al jaren tegenaan dat er voor kinderen zóveel te vertellen valt over een symfonieorkest, maar het ontbreekt aan goed en aansprekend materiaal. Daarom maakt het orkest, in samenwerking met Het Laagland zelf een film. Deze bestaat uit 10 korte filmpjes waarin vanuit de nieuwsgierigheid van kinderen én vanuit hun verwondering over muziek, prikkelende vragen worden beantwoord over instrumenten en het orkest. Kinderen gaan samen met presentatoren Myrthe Huber en Marcos Valster da Costa Ferreira langs bij de musici van philharmonie zuidnederland, bij instrumentbouwers en bezoeken bijzondere locaties om antwoord te krijgen op hun prangende vragen. Kun je bijvoorbeeld in een contrabas de rivier oversteken? Daarna is het tijd om de luisteren hoe de instrumenten bij elkaar klinken. Een magisch moment!

Crowdfundactie Ga mee op Expeditie Orkest
Door middel van donaties, klein of groot, kan de film gerealiseerd worden. We hebben al veel: goede vragen, nieuwsgierige presentatoren, flitsende filmshots en magische klanken. We hebben alleen nog hulp nodig om dit alles samen te smeden tot een fantastische film van 80 minuten! Dan kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar de komende jaren leren over het symfonieorkest en haar instrumenten. Thuis of op school. Natuurlijk zijn er tegenprestaties voor donateurs! Help ons met de laatste loodjes: we hebben al 75% aan donaties binnen, maar ook de laatste 25% hebben we nodig om de actie te laten slagen. Bouw mee aan de instrumentenfilm van philharmonie zuidnederland en jeugdtheatergezelschap Het Laagland en breng zo voor kinderen de magie van het symfonieorkest tot leven!

Samenwerking philharmonie zuidnederland en Het Laagland
In de afgelopen jaren werkten philharmonie zuidnederland en Het Laagland al eerder succesvol samen (familieconcerten Limburgse Kerst en Assepoesters Assepesters). Nu slaan beide gezelschappen de handen ineen om deze film voor kinderen te maken, over muziek en instrumenten. De philharmonie heeft alle kennis van instrumenten en doorleeft de magie van muziek, Het Laagland zet haar expertise op theatergebied in om dit voor een jong publiek op aansprekende wijze samen te brengen in een film.

Klik voor meer informatie: HIER.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzerGepubliceerd: 24 JUN 2021 - 19:21
Laatste update: 24 JUN 2021 - 19:25