Gallowstreet: nieuwe stroming binnen het DNA van de blaasmuziek

Gallowstreet: nieuwe stroming binnen het DNA van de blaasmuziek

Blaasmuziek is meer dan alleen harmonieën, fanfares, brassbands en marchingbands. Binnen het DNA van de blaasmuziek dienen zich nieuwe stromingen aan. Jonge brassbands die met hun dynamische en energieke shows aanstekelijk werken op een jong publiek. Veel van deze nieuwe brassbands zijn ontstaan vanuit de kiem van de amateurmuziek. Zoals de Amsterdamse groep Gallowstreet.

Lijkt het je gaaf om met een stel muzikanten uit je eigen vereniging een brassband op te starten? “Gewoon beginnen”, zegt trombonist Jeroen Verberne in de nieuwe uitgave van KNMO Klankwijzer Magazine. “Mijn tip is om te beginnen met het naspelen van een nummer dat al bestaat. Dat hebben wij met Gallowstreet ook veel gedaan in het begin."

Deze en nog veel meer onderwerpen vind je in KNMO Klankwijzer Magazine 2020-3 dat deze week bij alle KNMO-verenigingen op de deurmat valt. Vraag ernaar bij je secretaris, contactpersoon of pr-functionaris.

Of neem een persoonlijk abonnement. De kosten zijn 17,44 euro per jaar (4 uitgaven). Opgave via redactie@klankwijzer.nl.

Foto: Rein Kooyman

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 17 SEP 2020 - 11:42
Laatste update: 17 SEP 2020 - 16:44