Gé Reinders benoemd tot Limburger van Verdienste

Gé Reinders benoemd tot Limburger van Verdienste

Hij was al benoemd tot Ambassadeur van de Blaasmuziek, nu is hij ook Limburger van Verdienste. Zanger, musicus en schrijver Gé Reinders (65) uit Roermond kreeg deze onderscheiding afgelopen weekeinde uit handen van Limburgs gouverneur Theo Bovens namens het College van Gedeputeerde Staten.

Gouverneur Bovens roemde Reinders als een waar ambassadeur van Limburg. Met zijn dialectliedjes heeft hij bijgedragen aan de emancipatie van onze streektaal, sprak Bovens. Reinders heeft daarnaast met zijn muziek een grote bijdrage geleverd aan de populariteit van blaasmuziek. Hij stond op diverse regionale én nationale podia en heeft daarmee fanfare- en harmoniemuziek aansprekender gemaakt.

De onderscheiding is niet alleen uit waardering voor zijn inzet als Limburgs zanger, musicus en schrijver maar eveneens voor zijn maatschappelijke verdiensten. Als ambassadeur voor de blaas- en dialectmuziek coacht Reinders nieuw talent via workshops op scholen. Daarnaast maakt hij zich maatschappelijk verdienstig met liefdadigheidswerk. Zo is Reinders ambassadeur bij Health Foundation Limburg van het academisch ziekenhuis Maastricht. Ook componeert hij liedjes voor onder meer het Alzheimer-onderzoekfonds Limburg.

Limburger van Verdienste is een provinciale onderscheiding, die wordt toegekend aan mensen met bijzondere of baanbrekende verdiensten voor Limburg. Eerder kregen deze onderscheiding: Harrie Schuwirth uit Born, Miranda van Kralingen, Jos Schatorjé en Jan Nabben uit Horst aan de Maas, Lei Meisen uit Maastricht, No Wolfs uit Voerendaal, Tom Dumoulin uit Maastricht, Rowwen Hèze uit America en Pierre Cnoops uit Maasbracht.

Reinders toert nog tot begin juni door Nederland met zijn programma Outbloaze waarin hij begeleid wordt door lokale harmonieën, fanfares en brassbands. 

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox.

Gepubliceerd: 13 MEI 2019 - 08:51
Laatste update: 16 MEI 2019 - 09:30