Gé Reinders met Oetbloaze genomineerd voor Edison

Gé Reinders met Oetbloaze genomineerd voor Edison

Singer-songwriter Gé Reinders is genomineerd voor de Edison World. Dat heeft de Edison Stichting vandaag bekendgemaakt.

De Edisons worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury aan albums van bijzondere kwaliteit. Reinders krijgt de nominatie voor zijn cd Oetbloaze die hij opnam met de Douane Harmonie onder leiding van Björn Bus. De jury zegt hierover: “Wederom eert Gé Reinders, in Nederland één van de grote wereldmuziek-performers, de rijke traditie van de blaasmuziek. Zijn vocale performance mengt prachtig met de blazers, wat onderstreept wordt door een sublieme opnamekwaliteit. Uniek!”

Reinders toert nog ruim een maand door het land met zijn show Oetblaoze (Uitblazen). Daarna gaat hij met pensioen. In dit theaterprogramma zingt hij met begeleiding van lokale harmonieën, fanfares en brassbands liedjes van het genomineerde album en eerdere succesnummers zoals Bloasmuziek. De arrangementen zijn van de hand van bekende componisten en arrangeurs uit de blaasmuziek zoals Hardy Mertens, Bert Appermont, Sandor Hendriks, Jel Jongen, Peter Kleine Schaars, Johan de Meij en Steven Walker. In 2008 won Gé als eens een Edison voor het album Blaos mich nao hoes. 

De prestigieuze prijzen worden uitgereikt op zondag 7 juli tijdens Edison Jazz/World dat plaatsvindt bij het Rotterdamse jazzpodium LantarenVenster. Het concert en uitreiking is onderdeel van North Sea Round Town – het fringe festival van North Sea Jazz Festival.

Verdere kandidaten in de categorie World zijn de Malinese zangeres Fatoumata Diawara en de Frans-Libanese trompettist Ibrahim Maalouf.

De Edison is de meest prestigieuze en oudste muziekprijs in Nederland. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit awards. De Edison bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d’Hont. De Edison uitreiking valt uiteen in drie muzikale genres. Edison Pop, Edison Klassiek en Edison Jazz/World.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de dirigitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox.

Gepubliceerd: 07 MEI 2019 - 18:56
Laatste update: 07 MEI 2019 - 19:02