Gelders Fanfare Orkest gokt op volle bak in lege zaal

Gelders Fanfare Orkest gokt op volle bak in lege zaal

Het Gelders Fanfare Orkest (GFO) hoopt zaterdag 9 januari in de bijna lege Rabozaal van theater Veluvine in Nunspeet op een volle bak tijdens een alternatief programma voor het tiende nieuwjaarsconcert dat uitgezonden wordt via YouTube.

Vanaf 20.15 uur kijken chef-dirigent Erik van de Kolk en gastheer/moderator Bert Groothedde samen met enkele gasten terug op eerdere concerten waarbij jong talent traditiegetrouw de kans kreeg op te treden met het provinciale fanfareorkest uit Gelderland.

Afgelopen jaar hebben beiden diverse live-uitzendingen verzorgd, waarin componisten, dirigenten, muzikanten en beeldbepalende personen uit de hafabra-wereld aan het woord kwamen. De gesprekken werden afgewisseld met muziek, achtergrondinformatie en mededelingen van het bestuur aan de leden. Normaal gesproken hebben deze livestreams een besloten karakter en zijn ze voor intern gebruik. Maar voor het alternatieve nieuwjaarsconcert op 9 januari gooit het Gelders Fanfare Orkest het kanaal open. Iedereen kan de uitzending volgen. Een mooie gelegenheid om elkaar te treffen en samen te genieten van fanfaremuziek.

Tijdens deze bijzondere editie van het nieuwjaarsconcert wordt online terug- en vooruitgekeken met voormalig dirigent Tijmen Botma (foto), componist Jan Van der Roost en solisten Deborah Witteveen (saxofoon) en Tim Ouwejan (trombone). Vanaf 19.45 uur kun je inschakelen en is er al mooie muziek te beluisteren. Via de chatfunctie kun je vragen stellen aan de presentatoren en gasten.

Klik HIER om in te schakelen op het alternatieve nieuwjaarsconcert van het Gelders Fanfare Orkest.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 07 JAN 2021 - 11:12
Laatste update: 07 JAN 2021 - 11:18