Gelderse bond hakt knoop door: geen voorjaarsconcoursen 

Gelderse bond hakt knoop door: geen voorjaarsconcoursen 

Na de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen kan nu ook een streep door de beide voorjaarsconcoursen van de Muziekbond Gelderland-Flevoland. Deelnemers trekken zich terug omdat ze zich niet optimaal kunnen voorbereiden op de concertconcoursen.

“Orkesten geven aan dat ze niet met het volledige orkest kunnen repeteren, hun gebouw niet geschikt is om repetities te mogen houden en ze geen toestemming krijgen van de veiligheidsregio om te mogen repeteren”, zegt Marcel Berendsen, voorzitter van de taakgroep hafabra. “Ook melden orkesten dat het muzikale niveau de afgelopen maanden teveel is teruggelopen en dat ook diverse leden angstig zijn om in een grote groep te repeteren.”
De voorjaarsconcoursen van de MBGF zouden plaatsvinden op 13 en 20 maart in De Hanzehof in Zutphen. De bond gaat de orkesten informeren over het besluit.
Gisteren maakte het bestuur van de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen bekend dat ook het voor 9 en 10 april 2021 geplande ONFK 2021 geen doorgang vindt.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 03 NOV 2020 - 08:24