Gemeente Haarlemmermeer krijgt eigen nieuwjaarsconcert

Gemeente Haarlemmermeer krijgt eigen nieuwjaarsconcert

De gemeente Haarlemmermeer krijgt voortaan een eigen nieuwjaarsconcert. Waarnemend burgemeester Onno Hoes besloot om van het gezamenlijk optreden van muziekvereniging Excelsior uit Hoofddorp en muziekvereniging Eensgezindheid uit Halfweg ter gelegenheid van de fusie van Haarlemmermeer en Haarlemmerliede tijdens de nieuwjaarsreceptie een jaarlijks terugkerende evenement te maken.

 

Per 1 januari 2019 zijn de gemeenten Haarlemmermeer en Haarlemmerliede gefuseerd. Muzikaal gezien betekent dit dat de nieuwe gemeente ineens beschikt over twee muziekverenigingen: Muziekvereniging Excelsior uit Hoofddorp en Muziekvereniging Eensgezindheid uit Halfweg.

Om deze fusie muzikaal te onderstrepen gaven beide orkesten op 4 januari een gezamenlijk concert in de kleine zaal van Schouwburg De Meerse in Hoofddorp. Het concert werd geopend door de waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente, Onno Hoes, waarna beide orkesten zowel afzonderlijk als gezamenlijk hun klanken lieten horen.

Het concert was zo'n succes dat de burgemeester ter plekke besloot dat dit een jaarlijks terugkerend evenement wordt: de gemeente Haarlemmermeer heeft daarmee haar eigen Nieuwjaarsconcert! Daarna begon de nieuwjaarsreceptie van de nieuwe gemeente, welke ook nog muzikaal luister werd bijgezet door Muziekvereniging Excelsior uit Hoofddorp.

Tekst: aanlevering Excelsior Hoofddorp; foto: Ruud Rozevnk. 

Gepubliceerd: 07 JAN 2019 - 08:22