Genieten van muzikale rijkdom tijdens het HKU Blazersfestival

Genieten van muzikale rijkdom tijdens het HKU Blazersfestival

Geniet van de grote muzikale rijkdom van de blazerssecties van het Utrechts Conservatorium tijdens een vijf uur durend festival. Alle blazerssecties van Klassieke Muziek en Historische Uitvoeringspraktijk presenteren zich zaterdag 15 april tijdens een divers festivalprogramma. Kies voor één of meerdere concerten, of bezoek ze allemaal: dwarsfluit, klarinet, saxofoon, blokfluit en kamermuziek voor blazers.

Programma
Het festivalprogramma bestaat uit vijf concerten van ieder 45 tot 50 minuten:

12.30 uur: ClariNext o.l.v. Céleste Zewald en Harrie Troquet
ClariNEXT is de naam van het jaarlijkse ensembleproject voor klarinet. Dit jaar is het project onderdeel van HKU Blazersfestival. Een drietal studenten, aangevuld door hoofdvakdocenten Céleste Zewald en Harrie Troquet, spelen bekende stukken uit het klassieke repertoire, speciaal bijgewerkt voor klarinet.

13.30 uur: Blokfluitconsort met Heiko ter Schegget
Concert verzorgd door drie eerstejaars blokfluitstudenten.

14.30 uur: Hobokwartetten en/of duo’s o.l.v. Ernest Rombout
Een kwartet van drie masterstudenten en één bachelorstudent spelen twee van de meest beroemde kwartetten die zijn geschreven voor hobo: het hobokwartet van Mozart en Phantasy Op. 2 voor hobo, viool, altviool en cello van Britten.

15.30 uur: Fluitensemble o.l.v. Caroline Ansink
Caroline Ansink is opgeleid als dwarsfluitist en op HKU Utrechts Conservatorium werkzaam als hoofdvakdocent Compositie. Voor HKU Blazersfestival maakte zij een selectie van moderne en hedendaagse composities, uitgevoerd door een ensemble bachelor- en masterstudenten fluit. Arash Tayep, student compositie, schrijft voor het Blazersfestival een nieuw stuk voor fluit.

16.30 uur: ArtEz/HKU Saxophone Orchestra (AHSO) o.l.v. Johan van der Linden
ArtEz/HKU Saxophone Orchestra(AHSO) is een ensemble bestaande uit muziekvakstudenten klassiek saxofoon van het ArtEZ conservatorium in Zwolle en HKU Utrechts Conservatorium(HKU). Onder leiding van hoofdvakdocent Johan van der Linden verzorgen de studenten ieder jaar een programma met uiteenlopende stukken. Verrassende arrangementen maar ook origineel repertoire speciaal geschreven voor dit inmiddels bekende ensemble. Kleurrijk, gedurfd, avontuurlijk, ingetogen, virtuoos en soms een tikkeltje uitdagend!

HKU Blazersfestival | Zaterdag 15 april, 12.30-17.30 uur | HKU Utrechts Conservatorium, Fentener van Vlissingenzaal, Mariaplaats 27, Utrecht | Gratis entree, reserveren via website verplicht: https://www.hku.nl/agenda/hku-blazersfestival

Vraag een gratis proefles aan
Heb je ambitie om zelf aan het conservatorium te gaan studeren met een blaasinstrument als hoofdvak? Onze hoofdvakdocenten vertellen je graag meer over een studie aan HKU Utrecht Conservatorium. Vraag een gratis proefles aan via Cécile Rongen, studieleider Klassieke Muziek en Historische Uitvoeringspraktijk: cecile.rongen@hku.nl.

Gepubliceerd: 28 MAA 2023 - 10:38
Laatste update: 28 MAA 2023 - 10:53