Geslaagde Jeugd Sla-Je-Slag Cup Editie 2022

Geslaagde Jeugd Sla-Je-Slag Cup Editie 2022

Op zaterdag 8 oktober 2022 werd in het verenigingsgebouw van muziekvereniging Soli Deo Gloria Ommen de Jeugd Sla-Je-Slag Cup georganiseerd. Zeven verschillende jeugdslagwerkensembles uit heel Nederland gingen met elkaar de strijd aan om de felbegeerde eerste plaats.

De deelnemende slagwerkensembles kwamen uit Oostendorp, Elspeet, Doornspijk, Bolsward, Huissen, Appingedam en Ommen. Het is inmiddels traditie dat de winnaar van de vorige editie de organisatie van de Jeugd Sla-Je-Slag Cup op zich neemt. Omdat het B-slagwerkensemble van SDG Ommen de vorige editie had gewonnen, werd de editie van 2022 in Ommen georganiseerd.

Gedurende de dag gingen spanning, plezier en prestatie hand in hand. Het was prachtig om te zien dat veel spelende jeugdleden ook de tijd namen om naar de muziek van andere verenigingen te luisteren. Dit droeg dan ook zeker bij aan de gezellige en positieve sfeer van deze dag.

Na een buitengewoon gezellige zaterdag met leuke slagwerkmuziek was het rond vijf uur tijd voor de prijsuitreiking. De traditie bij de Jeugd Sla-Je-Slag Cup is dat er een troffee wordt ontworpen die kenmerkend is voor de streek waarin de editie dat jaar is gehouden. Om deze traditie voort te zetten is daarom speciaal voor deze dag een tinnen tamboer beeldje ontworpen en gemaakt door het Nationaal Tinnenfigurenmuseum uit Ommen. Wethouder van de gemeente Ommen (Mevr. Alice van den Nieuwboer) overhandigde de 1e prijs aan het B-Slagwerkensemble uit Elspeet. Zij wonnen deze dag en mogen zichzelf dus met gepaste trots de Jeugd Sla-Je-Slag kampioenen van Nederland noemen.

Informatie: www.sdgommen.nl

Foto en tekst: Aanlevering SDG Ommen.

Gepubliceerd: 10 OKT 2022 - 08:20