Geslaagde jubileumviering Liemers Harmonie

Geslaagde jubileumviering Liemers Harmonie

In een volle Ogtent vierde Liemers Harmonie Duiven afgelopen zaterdag haar 90-jarig jubileum. Tijdens het jubileumconcert Dijkhuizen in Harmony liet de hele vereniging zich van haar beste kant zien

Wethouder Gemma Tiedink sprak bewondering uit voor de rijke historie van de vereniging en noemde ook het belang van muziek en muziekonderwijs. Liemers Harmonie Duiven neemt daarom ook deel aan een scholenproject met de gemeente Duiven. “We zijn net begonnen op De Toermalijn en gaan daar tot het einde van het schooljaar muziekles geven,” aldus voorzitter Laura Staring.

Het harmonieorkest speelde tijdens het concert verzoeknummers van de afgelopen 90 jaar. Staring: “We speelden alleen maar topstukken, die nog altijd mooi zijn om te spelen en te beluisteren.” Ook de jeugdgroepen mochten zich presenteren. Bijzonder was ook dat sommige leerlingen dezelfde dag nog hun theorie-examen muziek hadden behaald. “Knap om op zo’n dag twee keer te presteren. Dat belooft wat voor de toekomst,” aldus Staring.

De slagwerkgroep oogstte lof met bijzondere instrumenten. “We speelden het bekende nummer ‘Je t’aime moi non plus’ op zogenaamde chimes. Dat zijn metalen buizen met ieder een andere toonhoogte,” aldus dirigent Maarten Zaagman. “De klank die daar uit komt is heel speciaal. De moeilijkheid voor de slagwerkers is dat ze precies moeten timen wanneer hun klank is. Alleen dan klopt het muziekstuk.” Muzikanten die zich willen aansluiten bij de slagwerkgroep hebben nu de mogelijkheid. Er is namelijk ruimte gekomen om de groep te vergroten. U kunt voor meer informatie contact opnemen met secretarisliemersharmonie@outlook.com.

Tekst: Aanlevering Liemers Harmonie - Foto: Eddy de Wild

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de nieuwskrant automatisch in je mailbox.

Gepubliceerd: 16 APR 2019 - 08:25
Laatste update: 16 APR 2019 - 08:28