Ghislain Bellefroid aangesteld bij OBK Zeist

Ghislain Bellefroid aangesteld bij OBK Zeist

Ghislain Bellefroid is aangesteld als nieuwe dirigent bij Koninklijk Harmoniegezelschap Oefening Baart Kunst uit Zeist.

Ghislain is geen onbekende voor OBK. Afgelopen november leidde hij als gastdirigent het orkest uit Zeist na een korte voorbereiding naar een eerste prijs met onderscheiding op het bondsconcours in Hoofddorp. Een herhaling van zijn eerdere gastdirigentschap in 1999 als afsluiting van zijn studie directie. Het optreden van OBK in de concertafdeling werd destijds in Vorden eveneens beloond met 90 punten.

Een concoursvoorbereiding is voor muzikanten en dirigent een mooie gelegenheid om in korte tijd te werken aan de ontwikkeling van het orkest, maar voor de meer dan 70 spelende orkestleden is het plezier in het samen muziek maken en het verzorgen van afwisselende concerten de voornaamste motivatie om aan het orkest verbonden te zijn.

Ghislain Bellefroid: “OBK is een toonaangevend orkest dat met aanstekelijk enthousiasme muziek maakt. Ik kijk ernaar uit om hier mijn muzikale stempel op te mogen drukken.”
Esther Buls, voorzitter: “We hebben een voorproefje gehad tijdens de voorbereidingen voor het concours en het smaakte naar meer. We gaan samen mooie muziek maken!”

Koninklijk Harmoniegezelschap Oefening Baart Kunst Zeist kijkt uit naar de muzikale samenwerking met dirigent Ghislain Bellefroid.
Voor verdere informatie over dirigent en orkest: https://www.obk-zeist.nl/ 

Op de foto: Voorzitter Esther Buls en dirigent Ghislain Bellefroid bekrachtigen de samenwerking.

Tekst: Aanlevering OBK - Foto: Manschot Grafimedia

Gepubliceerd: 21 MAA 2024 - 11:34