Goudse harmonieën omlijsten jubileum Noorse stad

Goudse harmonieën omlijsten jubileum Noorse stad

Op uitnodiging van de nieuwe burgemeester van Kongsberg, Line Spiten,  viert een delegatie uit Gouda dit weekend het 400-jarig bestaan van de Noorse stad. De groep, , geleid door burgemeester Verhoeve, bestaat uit mensen van het stadsbestuur, de gemeenteraad, de organisatie van Gouda bij Kaarslicht en de twee harmonieorkesten Stedelijke Harmonie Caecilia en Gouda's Harmonie de Pionier.

Tussen 15 en 18 mei staat er een programma op de planning met allerlei interessante activiteiten. Er wordt onder andere gekeken naar technologie, vernieuwing, bedrijven, en het versterken van de band tussen beide steden.

De stedenband tussen Gouda en Kongsberg begon al in 1956, voornamelijk dankzij de vriendschap tussen de muziekkorpsen van beide steden. Sindsdien is er elk jaar een kerstboom vanuit Kongsberg naar Gouda gekomen, wat een belangrijk onderdeel is van Gouda bij Kaarslicht.

Het is alweer sinds 2019 dat er een bezoek vanuit Gouda naar Kongsberg is geweest, dus dit bezoek is een mooie gelegenheid om de banden weer aan te halen.

Dit keer gaan ze ook het nieuwe stadsbestuur van Kongsberg ontmoeten en praten met mensen uit het bedrijfsleven, het hoger onderwijs en de sportwereld om ervaringen te delen en nieuwe contacten te leggen.

De Goudse orkesten de Pionier en Cecilia Gouda zullen meelopen in de traditionele parades tijdens de nationale feestdag op 17 mei en een gezamenlijk concert geven samen met het Kongsberg Byorkester en het Oslo Brass Quintet in het grote muziektheater van Kongsberg.

Gepubliceerd: 17 MEI 2024 - 10:19
Laatste update: 17 MEI 2024 - 10:24