Grenzen verdwijnen bij onlinecompetitie van CGN

Grenzen verdwijnen bij onlinecompetitie van CGN

Corona brengt een en al ellende maar heeft soms ook positieve bijeffecten. Voor de virtuele competitie van Color Guard Nederland (CGN) is grote belangstelling vanuit het buitenland.

Uit Thailand hebben inmiddels al negen units ingeschreven. Zaterdag overlegt CGN met de zusterorganisatie van de Filippijnen over deelname. Ook uit de Verenigde Staten en Zuid-Amerika is interesse. Een extra uitdaging voor Nederlandse groepen om de strijd aan te binden met een internationaal deelnemersveld.

Lees het artikel op pagina 3 van de digitale uitgave van KNMO Klankwijzer: KLIK HIER

Overigens heeft CGN besloten om het wedstrijdschema naar achter te schuiven. Doordat de lockdown afgelopen dinsdag voor Nederland is verlengd, kwamen veel groepen in de knel met hun voorbereidingen. De live CGN Championships, die nog als optie voor 10 april stonden, gaan definitief niet door, waardoor het seizoen 2021 nu volledig online zal zijn.

Het eerste evenement, voor Individuals, Ensembles en Challenges, zal nu uitgezonden worden op zondag 7 maart. Inzendingen daarvoor kunnen tot en met dinsdag 2 maart worden geüpload. Deelnemers kunnen zich tot en met de zondagavond voor een evenement nog inschrijven. Wie dus zondag 28 februari besluit een marimba-solo op te nemen, kan zich inschrijven, het filmpje voor dinsdag uploaden en dan zondag 7 maart zichzelf terugzien in de uitzending. Klik voor meer informatie: HIER.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 14 JAN 2021 - 17:05
Laatste update: 15 JAN 2021 - 12:58