Groen licht voor repetities tot 50 personen

Groen licht voor repetities tot 50 personen

De gisteren door het Kabinet aangekondigde versoepelingen bieden ook voor muziekverenigingen aanmerkelijk meer mogelijkheden om hun activiteiten weer op te pakken. Zo mag er vanaf 5 juni weer met maximaal 50 personen samen gerepeteerd worden. De KNMO heeft de aangesloten verenigingen daar vanmorgen in een brief van in kennis gesteld.

De volledige tekst van de brief luidt als volgt:

Aankondiging versoepelingen

Geachte bestuurders,
De persconferentie van vanavond gaf positief nieuws, niet alleen voor (muziek)verenigingen maar voor vrijwel alle sectoren komen er weer mogelijkheden. Na meer dan een jaar van aanscherpingen in het beleid zijn we eindelijk de weg naar het (nieuwe) normaal ingeslagen.

Uit de mededelingen tijdens de persconferentie en de communicatie in de uren daarna kunnen we het volgende afleiden:

De mogelijkheden voor kunst- en cultuurbeoefening worden verruimd. Er geldt nog wel een aantal voorwaarden.
• Volwassenen vanaf 18 jaar mogen met maximaal 50 personen samen repeteren. Dit is exclusief personeel. Voor jeugd tot en met 17 jaar was de groepsomvang al onbeperkt. Als zij met volwassenen repeteren, blijft gelden dat er per ruimte maximaal 50 personen aanwezig mogen zijn.
• In het kader van muziekonderwijs zijn groepslessen voor alle leeftijden toegestaan.
• Tijdens een repetitie hoeven deelnemers onderling geen 1,5 meter afstand te houden als dit niet lukt.
• Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht.
• Publiek is niet toegestaan.

In groepen samen muziek maken mag weer voor alle leeftijden. Repetities kunnen dus hervat worden. Zoals aangegeven hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden als dat niet anders kan. Ondanks dat de afstandsnorm is vrijgegeven adviseren wij hier verstandig mee om te gaan. Het lijkt ons niet de bedoeling om de 1,5 meter norm los te laten om met zoveel mogelijk mensen in een te kleine ruimte te kunnen repeteren. Zoals ook eerder gaan we uit van de eigen verantwoordelijkheid en het gezonde verstand.

Aangezien de voorwaarden van het repeteren verder ongewijzigd blijven, zullen we het verplichte protocol de komende dagen aanpassen aan de huidige richtlijnen in overleg met de rijksoverheid en bevoegde instanties. We zullen u informeren wanneer dit beschikbaar komt.

Vragen en opmerkingen graag per mail naar corona@knmo.nl. De beleidsmedewerkers Jos van der Sijde of Luuk Mevis zullen mogelijke vragen die er zijn beantwoorden.

Met vriendelijke groet
Namens het bestuur van de KNMO,
Bart van Meijl
Voorzitter KNMO

Op de foto: Veel verenigingen, waaronder Amicitia IJsselstein, hebben deze week al de repetities hervat.
Foto: Facebook Amicitia IJsselstein

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 29 MEI 2021 - 09:46
Laatste update: 29 MEI 2021 - 09:51