Gronings-Drents projectorkest komt met vervolg

Gronings-Drents projectorkest komt met vervolg

Projectfanfare Orkest op maat krijgt een vervolg in 2020. Muzikanten kunnen zich nog tot eind deze maand inschrijven voor het tweede project met singer/songwriter Erwin de Vries. 

Begin dit jaar werd een oproep gedaan om een kersverse orkest samen te stellen. Genaamd; Orkest op maat! Een groot fanfareorkest voor amateurmuzikanten uit Groningen en Drenthe. De eerste editie was op 29 juni in Winschoten. Het publiek en de muzikale kenners waren erg enthousiast over de kwaliteit. “Het konden wel professionals zijn” werd fluisterend tijdens de pauze gezegd. Door de warme klanken en de aankleding was het totaalplaatje ook nog eens fantastisch. Een avond vullend programma met een goed stukje muziek wat zeker voor herhaling vatbaar was.

Mede door de goede recensies en de enthousiaste muzikanten is de organisatie er weer in geslaagd om de 2e editie te kunnen introduceren. En wel op zaterdagavond 22 februari 2020 in theater van Beresteyn in Veendam. Speciale gast is niemand minder dan ras muzikant, singer/songwriter Erwin de Vries. Erwin heeft zijn muzikale carrière al meer dan verdient en daarom wordt er samen gemusiceerd onder leiding van dirigent Jaap Musschenga.

Dat het een succes formule is mag wel duidelijk zijn. Het idee is opgezet om de muziekverenigingen niet in het vaarwater te zitten, maar om juist de verbinding te leggen met het professioneel veld. Muzikanten met een bepaald niveau kunnen zich opgeven, de muziekstukken worden thuis ingestudeerd en er vinden enkele repetitiemomenten plaats voor het concert. Op dit moment lopen de inschrijvingen al binnen. Tot eind oktober kan men zich via de website www.orkestopmaat.nl inschrijven als muzikant.

Tekst: Het Team, Orkest op maat!

Foto: Sander Blom

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer/

Gepubliceerd: 11 OKT 2019 - 19:43