Gruno’s Postharmonie met blieft toes met Kerstmis

De algehele lock down vanwege het coronavirus heeft ook gevolgen voor Gruno’s Postharmonie Groningen. Sinds half oktober ligt de vereniging al voor de tweede keer dit jaar volledig stil. De repetities zijn afgelast en dat geldt ook voor alle optredens. Om toch iets te doen met elkaar heeft het orkest een lockdownfilmpje opgenomen. Hierin is de kersthit Driving home for Christmas van Chris Rea omgedoopt tot Wie blievn toes met Kerstmis.

Dirigent van Gruno’s Postharmonie, Peter Kleine Schaars, maakte het arrangement en stelde het filmpje samen op basis van alle door de leden thuis opgenomen thuisopnames. Dat koste wel enige uren aan productie en het goed onder elkaar zetten.

Omdat Chris Rea verhinderd was heeft het duo Kris en Ria zijn plek ingenomen. Kris en Ria (oftewel slagwerker Max van Linge en hoornist Maarten Verbruggen) zingen dat ze er ondanks dat ze nergens heen kunnen, toch het beste van maken. En dat betekent nait dikke dakken, maar ook geen eelske nichtjes. Kortom, Kris en Ria maken er met elkaar het beste van.

En dat doet Gruno’s Postharmonie ook. Zodra het weer verantwoord kan, starten de wekelijkse repetities weer. En tot die tijd blijven we veilig thuis.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

                                                          

Gepubliceerd: 20 DEC 2020 - 09:31
Laatste update: 20 DEC 2020 - 09:34