Hanzefestival in teken van lichte muziek

Hanzefestival in teken van lichte muziek

Voor het eerst sinds vier jaar vindt op 16 oktober in de Hanzehof in Zutphen weer een Hanzefestival plaats.

Musidesk organiseert het Hanzefestival dit keer samen met de Muziekbond Gelderland-Flevoland. Dit heeft ook geresulteerd in het thema 'lichte muziek', omdat de bond veel aangesloten verenigingen heeft die zich hierop toeleggen, maar waar eigenlijk nog geen aanbod voor was.

Nieuwe aspecten

  • Musidesk en MBGF organiseren het festival voor de eerste keer samen
  • Inhoudelijk staat het festival in het teken van lichte muziek
  • De deelnemers - met name dirigenten - krijgen inhoudelijk voorzorg en nazorg aangeboden door de juryleden, om zo een optimale performance te brengen

Juryleden
Voor deze editie van het Hanzefestival zijn twee prominenten uit de lichte (blaas)muziek als jurylid gevonden. Jos Pommer heeft ook in 2018 al gejureerd en Koos Mark zal hem in 2022 vergezellen. In het voortraject heeft Patrick Curfs bovendien meegedacht om het festival inhoudelijk vorm te geven. 

Switch!
Tijdens dit Hanzefestival staat een gloednieuwe compositie centraal: Switch! Het werk is in opdracht voor het festival gecomponeerd door Tjeerd Nijhof en speelbaar voor harmonie- en fanfarebezetting. Maar ook voor meer flexibele invulling zijn er mogelijkheden binnen deze compositie.

Na het festival zal het werk via Musidesk beschikbaar worden gemaakt; hou daarvoor onze media in de gaten, maar kom vooral eerst het werk beluisteren als de deelnemers het op 16 oktober in première brengen!

Deelnemers
Het Hanzefestival is natuurlijk níets zonder deelnemers. We zijn hartstikke blij dat ze er zijn en nodigen dus ook iedereen van harte uit om ze te komen aanmoedigen en bewonderen!
Hierbij de optredens:

11:00 uur Optreden van Advendo uit Lochem o.l.v. Vincent Pollemans
12:30 uur Optreden van Harmonie Zieuwent - Mariënvelde o.l.v. Bart Klerken
14:00 uur Optreden van Crescendo Elden - Arnhem o.l.v. Chiel Zomer
15:30 uur Optreden van Senioren Orkest Liemers o.l.v. Rudy Böhmer

Kom je ook?
Je bent van harte welkom om alle optredens te komen beluisteren, bekijken, lekker met andere muziekliefhebbers te kletsen en iets te drinken in de foyer. Tussen de optredens door is veel ruimte voor gezelligheid.
Kaarten zijn voor 10 euro verkrijgbaar aan de zaal (betalen kan contant of per pin), kinderen t/m 15 jaar gratis.

Gepubliceerd: 19 SEP 2022 - 12:15
Laatste update: 19 SEP 2022 - 12:25