Haps startklaar voor 5e Music Night

Haps startklaar voor 5e Music Night

Het Brabantse Haps staat weer in de startblokken voor het vierjaarlijkse feestje Music Night! Muziekvereniging Juliana bestaat 90 jaar en viert dit komend weekeinde met twee uitvoeringen van de 5e editie.

FOTO: AANLEVERING JULIANA

Met als titel De Nabuurs Music Night werd in 2005 in sporthal De Stappert een muziekspektakel gehouden waar jaren later nog over gesproken werd. Muziekvereniging Juliana uit Haps, destijds onder leiding van Math Lemmen, presenteerde een compleet nieuwe muzikale koers. Een showprogramma compleet met vocalisten, choreografie en een combo, omlijst met een professionele licht- en geluidshow. Muziek en zang bracht de volle zaal, gevuld met ruim 1200 bezoekers, in extase.

MEEBELEVEN
Vier jaar later organiseerde Juliana opnieuw Music Night. Dit keer ter gelegenheid van haar 75-jarig bestaan. Gelet op het succes van 2005 werden hiervoor twee avonden uitgetrokken zodat nog meer muziekliefhebbers het evenement konden meebeleven. Daarmee stond Juliana Music Night definitief op de kaart en kreeg het spektakel in een cyclus van vier jaar een vervolg. Het bijzondere aan de Music Night in Haps is dat alle deelnemers afkomstig zijn uit het dorp of daar hun roots hebben. Het orkest van muziekvereniging Juliana inclusief slagwerkgroep en combo telt ruim 70 actieve muzikanten. Ook de vijfde editie samen met de solovocalisten en het Hapse koor The Ameezing Vocals belooft opnieuw een muzikale happening te worden. Ruim 140 muzikanten en zangers tekenen onder leiding van dirigent John Derks uit Druten voor een avondvullend programma.

VOORBEREIDING
Music Night vergt een lange voorbereidingstijd. Ruim twee jaar van tevoren steekt de speciale commissie de koppen bij elkaar om telkens weer nieuwe ideeën uit te broeden en uit te werken. Na een presentatie aan de leden wordt begonnen met de muzikale voorbereiding. Eerst wordt er afzonderlijk door de muzikanten, comboleden en vocalisten gerepeteerd. Uiteindelijk vallen alle muzikale puzzelstukjes in elkaar met als resultaat een muziekshow met een zeer uiteenlopend repertoire, van ABBA tot Di-Rect en van Queen tot Chef’ Special. Het geheel wordt uitgevoerd in een tot muziektempel omgebouwde sporthal, compleet met licht- en geluidshow. Een hele ploeg vrijwilligers werkt mee aan het vierjaarlijks feestje.

Praktisch
5e Music Night door muziekvereniging Juliana Haps | vrijdag 19 april, 20.00 uur | zaterdag 20 april, 20.00 uur | Sporthal De Stappert Haps | kaarten: klik HIER.

Op de foto: Juliana Music Night is uitgegroeid tot een vierjaarlijks spektakel.

Wil je jouw concert of activiteit ook zo uitvoering belicht zien op het multimediale platform KNMO Klankwijzer? Informeer naar de mogelijkheden via redactie@klankwijzer.nl.

Gepubliceerd: 16 APR 2024 - 15:08
Laatste update: 19 APR 2024 - 08:05