Harmonie Da Capo ‘67 met 90 muzikanten op CityProms

Harmonie Da Capo ‘67 met 90 muzikanten op CityProms

Harmonie Da Capo ‘67 met 90 orkestleden speelde op 30 juni op de negende editie van CityProms onder leiding van hun vaste dirigent Floris de Wever een Frans programma. Er klonken bekende werken van Camille Saint-Saëns, o.a. zijn “Danse macabre” met vioolsoliste Lianne van den Berg en “Le Carnaval des Animaux”. Natuurlijk mocht de finale uit zijn Orgelsymfonie niet ontbreken; Henk de Vries trad hier op als orgelsolist. Harmonie Da Capo ’67 besloot het concert met een drietal Franse chansons.

Twee staande ovaties en positieve reacties volgden. Klankregisseur Sijtze van der Hoek: “Een schot in de roos, zo’n groot harmonieorkest werkt super! Bijzonder dat het in de “Danse macabre” soms klonk alsof er een strijkersgroep meespeelde. In boppeslach, goed gedaan!”

Het was voor het eerst dat Harmonie ’67 en Da Capo Leeuwarden gezamenlijk optraden. De leden vonden het geweldig om in zo’n groot orkest te spelen. Ze waren vanaf het begin enthousiast over dit project en door de prettige onderlinge samenwerking ontstond al snel het gevoel van één orkest. Een concert op het hoofdpodium van CityProms is natuurlijk een prachtige afsluiting van het project.
Wie weet krijgt deze geslaagde samenwerking een vervolg.

Tekst: Aanlevering Da Capo '67 - Foto: Henk Haar.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 02 JUL 2019 - 10:10
Laatste update: 02 JUL 2019 - 12:29