Harmonie Kunst Door Oefening bestaat 120 jaar!

Harmonie Kunst Door Oefening bestaat 120 jaar!

Harmonie Kunst Door Oefening (KDO) uit Maastricht is opgericht op 15 maart 1901 en viert dit jaar haar 120-jarig bestaan.

In het verleden was KDO nauw verbonden aan de voormalige Sphinx fabriek. Veel muzikanten waren werkzaam bij de Sphinx. Rond 1920 fuseerden de bedrijfsharmonie van de Sphinx en de harmonie tot de nu nog steeds actieve harmonie Kunst Door Oefening. De nauwe banden met de Sphinx werden bevestigd door het feit dat KDO ongeveer 100 jaar heeft kunnen repeteren in de gebouwen van de Sphinx. Daar kwam in 2008 een einde aan. Met het verdwijnen van de Sphinx uit Maastricht, moest KDO de voormalige Timmerfabriek van de Sphinx verlaten en op zoek naar een nieuwe locatie. Na een aantal omzwervingen heeft zij haar nieuwe thuishonk gevonden in een oude gymzaal in Maastricht. Momenteel wordt er hard gewerkt om de zaal te verbouwen tot een repetitie/concertlocatie.

KDO bestaat momenteel uit een drumband en harmonieorkest en telt 70 muzikanten. Daarnaast heeft zij nog een ere-bestuur. De harmonie presenteert zich op verschillende manieren regelmatig in (de binnenstad van) Maastricht: concerten, optochten, serenades, maar ook aan serieuzere gelegenheden zoals processies en heilige missen neemt KDO deel. Daarnaast vindt KDO het leuk en uitdagend om met andere verenigingen (bv. muziekkorpsen of koren) op projectbasis samen te werken om tot een gezamenlijk optreden te komen. KDO hoopt haar activiteiten in 2021 te kunnen hervatten.

Tekst en foto: Aanlevering KDO

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 28 FEB 2021 - 17:06