Harmonie Orkest Twente biedt podium voor de klarinet 

Harmonie Orkest Twente biedt podium voor de klarinet 

Klarinettist André Kerver treedt zondag 22 januari als solist op tijdens een concert van Harmonie Orkest Twente (HOT). Een dag eerder geeft Kerver een klarinetworkshop.

André Kerver zal zondag 22 januari als solist optreden tijdens een concert van Harmonie Orkest Twente (HOT). André is eerste klarinettist geweest van het Orkest van het Oosten. Door plotselinge oogproblemen moest hij afscheid nemen van het orkest. André speelt klassieke muziek uit het hoofd (soloconcerten en kamermuziek) en geïmproviseerde muziek maakt hij in het door hemzelf opgerichte ensemble Borboleta Music. Muziek zonder noten blijkt een geweldige ontdekkingsreis. Hij voelt zich een beter musicus nu hij uitgaat van muziek voelen.

De klarinet zal deze middag in de schijnwerpers staan. Voorafgaand zal er nl. op zaterdag 21 januari een klarinetworkshop plaats vinden onder leiding van André. Tijdens deze workshop zullen enkele stukken voor clarinetchoir ingestudeerd worden die op het concert ten gehore worden gebracht. Daarnaast zal natuurlijk ook het volledige orkest te horen zijn onder leiding van dirigent Joop Boerstoel. Het belooft een gevarieerd concert te worden met muziek van o.a. Bach, Weber, John Williams, Piazolla en Eric Vloeimans.
Beide activiteiten zullen plaats vinden in het Kottenparkcollege aan de Lyceumlaan in Enschede. Het concert begint om 14.30 uur, kaarten a € 12,50 (incl. consumptie) zijn te koop aan de zaal.

De workshop is op zaterdag 21 januari, aanvang 14.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden voor de workshop kan via www.hot-harmonie.nl

Gepubliceerd: 13 JAN 2023 - 08:34
Laatste update: 13 JAN 2023 - 08:58