Harmonie St.Stephanus huldigt 75-jarig jubilaris Thom Cloosen 

Harmonie St.Stephanus huldigt 75-jarig jubilaris Thom Cloosen 

Harmonie St.Stephanus heeft een serenade gebracht aan haar oudste spelend lid en 75-jarig jubilaris, Thom Cloosen uit Stevensweert. Dit als alternatief voor de huldiging op het St.Caecilia-feest dat door de corona-perikelen geen doorgang kon vinden.

Thom wordt binnen Stevensweert en ver daarbuiten vaak vereenzelvigd met harmonie St.Stephanus. Als broekie van acht jaar werd hij door zijn vader Bèr (een verwoed slagwerker) meegenomen toen de harmonie in 1946 werd opgericht. 75 jaar later is hij nog steeds actief als spelend lid op de bas-tuba.     

Niet alleen is Thom een zeer bekwaam bassist, in 75 jaar lidmaatschap heeft hij ook diverse andere functies binnen de harmonie bekleedt. Jarenlang verzorgde hij de opleiding van leerlingen, fungeerde als tweede dirigent en verzorgde kleinere reparaties.

Ook beroepsmatig was de muziek een groot deel van zijn leven. Thom werkte bij Muziekcentrale Adams en als inkoper kwam hij op internationale beurzen en in de Belgische vestiging in Hasselt dan ook vele (bekende) muzikanten en dirigenten tegen.

Voor zijn 75-jarig lidmaatschap en langdurige verdiensten heeft Thom de bronzen hangpenning van de KNMO ontvangen.  

Gepubliceerd: 02 APR 2022 - 08:50