Harmonieën en fanfares gezocht voor musical Dagboek van een Herdershond

Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht zijn op zoek naar harmonieën en fanfares die komend voorjaar willen figureren in de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond in het MECC Maastricht.

De legendarische televisieserie komt dit voorjaar tot leven in een speciaal gebouwd pop-up theater. Een grootschalige musical waarin de ziel van de Zuiderling tot leven komt! Net als in de gelijknamige tv serie, kan en mag een harmonie/fanfare niet ontbreken in de voorstelling. De harmonie ‘trekt’ een aantal keren per jaar door het dorp, is onderdeel van de processie en voorziet de jaarlijkse dorpskermis van gezelligheid.

In de periode mei, juni en juli 2022 staan 80 voorstellingen gepland in het MECC Maastricht. De speeldagen zijn woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag (2 keer) en zondag (2 keer). Voorkeur heeft om elke harmonie/fanfare (minimaal) een hele week te laten invullen. Muzikale repetities worden door de harmonie zelf gedaan in samenwerking met de muzikaal leider van de musical. Het gaat om ongeveer twee bestaande nummers en één nieuw nummer. In april vinden in overleg enkele toneelrepetities plaats. De grootte van de bezetting is circa 30 personen. Harmonieën en fanfares die interesse hebben kunnen zich voor 15 december aanmelden. Klik HIER.

In Dagboek van een Herdershond treedt de jonge kapelaan Erik Odekerke in 1914 toe tot een gelovige gemeenschap in Geleen. Een klein landbouwdorp in Limburg dat geregeerd wordt door de notaris, de herenboer en de pastoor. Door de opkomst van steenkolenmijnen in Limburg komt het rijke Roomse leven steeds meer onder druk te staan. De onhandige, naïeve Erik probeert zich staande te houden in het katholieke dorp. Maar ondanks zijn goede bedoelingen jaagt hij veel mensen tegen zich in het harnas.

Niet voor niets dat Dagboek van een Herdershond hier in het zuiden wordt geproduceerd. Hier heerst het juiste klimaat voor het verhaal, hier hebben we de juiste achtergrond en hier zit het in ieders genen, hier komt de Limburger uit voort. Daarom is de organisatie op zoek harmonieën en fanfares om dit verhaal samen tot leven te brengen.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 25 NOV 2021 - 08:52