'Harmonieorkest past bij de aard van het Spaanse volk' 

'Harmonieorkest past bij de aard van het Spaanse volk' 

Met zijn werkzaamheden als dirigent van twee toporkesten in Nederland, docent op het Maastrichts Conservatorium en gastdirigent en cursusleider bij orkesten en organisaties over de hele wereld heeft dirigent Jan Cober het prima voor elkaar. Maar als La Banda Sinfónica Municipal de Madrid op de deur klopt, wordt het plotseling toch een heel ander verhaal. Zeg als speler van Ajax maar eens ‘nee’ als Real Madrid, FC Barcelona of Bayern München bellen. In het nieuwe magazine van KNMO Klankwijzer praat de 68-jarige Thornenaar over zijn nieuw job in Madrid. “Het is een orkest dat mij als dirigent enorm veel artistieke impulsen geeft.”

Dit en nog meer mooie verhalen vind je in KNMO Klankwijzer Magazine 2020-2 dat deze week bij alle KNMO-verenigingen in de bus is gevallen. Vraag ernaar bij je secretaris, contactpersoon of pr-functionaris.

Of neem een persoonlijk abonnement. De kosten zijn 17,44 euro per jaar (4 uitgaven). Opgave via redactie@klankwijzer.nl.

Op de foto: Dirigent Jan Cober ging begin dit jaar aan de slag bij het beste harmonieorkest van Spanje. (foto BSMM)

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

Gepubliceerd: 21 JUN 2020 - 09:12